Actiune de amploare a Brigazii Rutiere

mde

de Radu Sofran

In cursul nopti de 12/13 ianuarie Brigada rutiera a efectuat mai multe controale pentru depistarea conducatorilor auto care au consumat bauturi alcoolice sau substante interzise precum si cei care depasesc viteza legala in capitala.
In numai 2 ore au fost depistati peste 20 conducatori auto ce au depasit viteza legala precum si doi conducatori auto care au consumat bauturi alcoolice iar unul dintre ei a produs si un accident rutier fugind de la locul accidentului.
Cele doua persoane au fost conduse la IML pentru stabilirea alcoolemiei in sange.

Au fost aplicate 114 sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 64.300 lei si au fost retinute 20 permise de conducere, cele mai multe pentru conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice, pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului electric si nerespectarea regimului legal de viteza. De asemenea, au fost intocmite 5 dosare penale, in special pentru conducerea unui autovehicul de catre o persoana aflata sub influenta bauturilor alcoolice si pentru conducerea unui autovehicul de catre o persoana aflata sub influenta substantelor psihoactive. In jurul orei 23.30, in Drumul Taberei, s-a produs un accident rutier in care au fost implicate 3 autoturisme in miscare si 2 stationate, accident soldat cu ranirea usoara a unei persoane.
Dupa producerea evenimentului, unul dintre conducatorii auto a parasit locul accidentului, fara incuviintarea politiei. Autoturismul a fost dat in atentie si in numai cateva minute a fost observat la intersectia str. Boteni-Romancierilor de catre agenti de politie din cadrul Politiei Capitalei. Conducatorul auto a coborat din autoturism si a fugit inspre str. Romancierilor, insa a fost prins si incatusat. A fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0.70mg/l alcool pur in aerul expirat si a fost transportat la INML in vederea recoltarii de probe biologice. A fost intocmit dosar penal pentru vatamare corporala, conducere sub influenta bauturilor alcoolice si parasirea locului accidentului, fara incuviintarea politiei.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.