UPDATE: Miscarea „Vestelor galbene” este din nou în stradã la Paris!

UPDATE: În capitala Franţei au avut loc ciocniri între forţele de ordine şi manifestanţii care participă la protestele „Vestelor galbene”. Poliţia a folosit gaze lacrimogene, tunuri de apă şi a a făcut câteva zeci de arestări.

La Paris, miscarea „Vestelor galbene” este din nou în stradã pentru a noua sâmbãtã, iar autoritãtile, care se tem de un numãr crescut de protestatari, au mobilizat un impresionant dispozitiv de securitate.

„Vestele galbene” mãrsãluiesc de aproape trei ore pe bulevardele Parisului.

În scurt timp, probabil, vor ajunge la punctul culminant, adicã pe Bulevardul Champs-Élysées, unde se vor reuni cu altii.

Pe tot parcursul acestui mars dinspre strãzile adiacente s-au adunat alti participanti la protest.

Coloana a devenit tot mai lungã si tot mai îngrosatã.

Scandeazã în continuu lozinci împotriva presedintelui si a guvernului.

Pe vestele galbene sunt scrise tot felul de sloganuri si de cuvinte împotriva presedintelui Macron, nu toate dintre cele mai politicoase.

Nu existã, deocamdatã, o estimare a fortelor de ordine câti participanti vor fi, probabil cã aceasta va fi fãcutã în momentul în care se vor strânge toti în acelasi loc. Este adevãrat, fortele de ordine sunt masate peste tot, în toate punctele sensibile, masini de politie, jandarmi îmbrãcati si înarmati pânã în dinti protejeazã bulevardele.

Aici circulatia pe unde trec „Vestele galbene” a fost total opritã si ei merg chiar pe mijlocul bulevardului.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.