Explozie puternica la Paris! Update!

Sursa foto: Libertatea

UPDATE ora 18.30: Bilanţul exploziei de la Paris a crescut la 3 morţi. O turistă spaniolă a decedat la spital în urma deflagraţiei care a avut loc astăzi într-un imobil din oraş, a anunţat Minsterul spaniol de Externe.

UPDATE ora 16.20: Doi pompieri si-au pierdut viata si alte peste 40 de persoane au fost grav rãnite in aceasta dimineata într-o puternicã explozie în urma unei scurgeri de gaze survenitã în mod accidental într-un imobil din centrul Parisului, au indicat surse de pe lângã Parchetul din Paris, citate de AFP.

Zece persoane au fost grav rãnite, a indicat Parchetul din Paris, indicând cã alte 37 au rãni usoare.

Autoritãtile anuntaserã la un moment dat cã bilantul ar fi de patru morti – doi pompieri si douã persoane civile – rectificându-l apoi.

A fost o ‘explozie gravã clar legatã de o scurgere de gaze, evident accidentalã’, a declarat ministrul de interne Christophe Castaner, care s-a deplasat la locul accidentului, la fel ca premierul Edouard Philippe si primarul Parisului, Anne Hidalgo.

UPDATE ora 14.00: Explozia accidentalã de astazi de la Paris, survenitã din cauza unei scurgeri de gaz, s-a soldat cu 12 rãniti grav, dintre care cinci cu un pronostic vital angajat, printre ele fiind si doi pompieri, a indicat serviciul de pompieri din capitala francezã, relateazã AFP.

Mai multe persoane au fost rãnite, iar o clãdire a fost avariatã serios, dupã ce o deflagratie a avut loc în urmã cu putin timp.

Potrivit realitatea tv, explozia a avut loc într-o brutãrie aflatã la parterul unei clãdiri.

Martorii au povestit despre un incendiu, care a avut loc în brutãrie înaintea deflagratiei. Imaginile de dupã incident aratã cã toate geamurile magazinului au fost distruse, iar clãdirea este avariatã serios.

Resturile au fost împrastiate pe zeci de metri.

De altfel, oameni din zona afectatã spun cã explozia a fost atât de puternicã încât s-au clãtinat celelalte clãdiri din zonã.

Din primele informatii, existã si mai multi rãniti, dar autoritãtile franceze încã nu au furnizat date la acest capitol.

Explozia a fost urmatã de un incendiu, iar la fata locului au sosit mai multe masini de pompieri, precum si ambulante si politisti.

Oamenii au fost sfãtuiti sã evite zona.

Presa francezã bãnuieste o scurgere de gaze ca motiv al deflgratiei, dar acest lucru va trebui confirmat de cãtre anchetatori.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.