Încă un pas către asigurarea legăturii Gara de Nord – Aeroportul Otopeni pe calea ferată!

Sursa foto: www.click.ro

Administratorul național de infrastructură feroviară, CFR SA, a publicat licitația pentru contractarea serviciilor de consultanță, în vederea managementului proiectării și asistenței tehnice pentru verificarea execuției lucrărilor de construcții și instalații, aferente obiectivului „Dublarea liniei de cale ferată între stațiile Mogoșoaia și Balotești, proiectare + execuție”.

Contractul de consultanță este estimat la o valoare de 1, 83 milioane de lei (393,4 de mii de euro), nefiind însă împărțit pe loturi. Fondurile sunt asigurate de la bugetul de stat.

Criteriile de atribuire vor urmări cel mai bun raport calitate-preț, componența financiară având o pondere de 40%, iar componența tehnică având o pondere de 60%.

Durata contractului va fi de 18 luni de la semnarea acestuia.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 30 ianuarie. Ofertele depuse trebuie să fie valabile până la data de 30 mai.

Sursa foto: www.clubferoviar.ro

Proiectul face parte din asigurarea conexiunii feroviare între Gara de Nord și Aeroportul Internațional Henri Coandă București, aceasta fiind o lucrare majoră estimată la o valoare totală de 82 de milioane de euro. Autoritățile promit că legătura de cale ferată Gara de Nord – Aeroportul Otopeni va fi asigurată până în 2020.

Reamintim că licitația pentru lucrările de proiectare și execuție a liniei Mogoșoaia – Balotești a fost publicată de către CFR SA în luna octombrie 2018. Proiectul prevde dublarea liniei de cale ferată între stațiile Mogoșoaia si Balotești. Contractul este estimat la o valoare de 51 milioane lei, adică 10,95 milioane euro.

În context, mai trebuie amintit și că singura ofertă depusă pentru dublarea liniei de cale ferată către Aeroportul Otopeni, secțiunea Mogoșoaia – Balotești, a fost cea a companiei PORR Construct.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.