Şi-au aflat adversarii de la Australian Open

România atacă ediţia din acest an a Grand Slam-ului de la Australian Open cu şapte reprezentanţi în probele de simplu. Vom avea şase jucătoare în concursul feminin , pe Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan şi Monica Niculescu, iar la masculin pe Marius Copil.

Simona Halep lider mondial şi principala favorită a turneului de la Australian Open, o va întâlni în primul tur pe jucătoarea din Estonia, Kaia Kanepi, cea care a învins-o pe Simona anul trecut la US Open cu 6-2, 6-4. Până acum scorul întâlnirilor dintre cele două sportive egal 1-1.
Campioana din România a jucat finala de anul trecut şi a pierdut dramatic în faţa Carolinei Wozniacki.

Mihaela Buzărnescu nu prea a avut noroc la tragerea la sorţi, pentru că o va avea ca adversară pe Venus Williams, o sportivă care nu-şi arată deloc vârsta pe teren, o sportivă care la cei 38 de ani ai săi, încă poate juca un tenis de cel mai înalt nivel.

Ana Bogdan ar trebui să aibă un prim tur mai uşor, ea urmând să întâlnească o jucătoare venită din calificări. Sportiva din Sinaia a avut de obicei o prestaţie foarte bună pe terenurile rapide, iar o victorie în primul tur la Melbourne, i-ar da multă încredere în noul sezon.

Irina Begu se va întâlni în runda inaugurală cu o mai veche cunoştinţă, germanca Andrea Petkovic, scorul întâlnirilor dintre cele două fiind egal 2-2. Sportiva antrenată de Adi Marcu nu va avea de loc un meci uşor.

Monica Niculescu o va avea adversară în primul tur pe americanca Amandei Anisimovei, această partidă fiind şi prima dintre cele două sportive. Eleva lui Călin Ciorbagiu dacă îşi va face jocul, nu va avea nici o problemă să treacă de primul tur.

Sorana Cîrstea a avut şi ea parte de o tragere la sorţi norocoasă. Jucătoarea din Tîrgovişte o va întâlni într-un prim meci în circuit, pe suedeza Rebeca Peterson.

Marius Copil singurul român din concursul masculin, va avea un meci destul de greu în primul tur. Elevul lui Andrei Pavel îl va întâlni pe spaniolul Marcel Granollers, în faţa căruia a câştigat singura partidă de până, cea din 2014 de la Madrid, scor 6-3,6-4.

Turneul de la antipozi se desfăşoară în perioada 14-27 ianuarie şi este primul concurs de Grand Slam al anului.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.