Ziua Culturii Naționale la Teatrul Apropo

Pe 15 ianuarie este Ziua Culturii Naționale, iar Teatrul Apropo vă sărbători toată luna acest eveniment cu 8 spectacole cu intrare liberă!

Desprinse parcă dintr-o compoziție abstractă, opt personaje ajung în ipostaze care îi obligă să-și chestioneze valorile și credințele. Ca într-un joc de domino, fiecare situație sau personaj schimbă decisiv traseul celuilalt până când întrebările lor fie își găsesc răspunsul, fie adâncesc și mai mult golurile crizelor deja existente.

Scenele expun într-un stil fragmentar, asemenea unor cadre de film, atât conflictele acute ale personajelor într-o lume salbatică și debusolantă cât și traseul lor comic și paradoxal în obținerea unor răspunsuri salvatoare.

”Căsuța din ceață” Cu Dan Coza, Victoria Dicu, Mirela Gorea, Denis Hanganu, Ana-Maria Ivan, Ana- Maria Pop, Cristian Popa, Florentin Țilea.

De Radu Popescu
Regie: Irina Crăiţă-Mândră
Scenografie: Diana Miroşu
Asistență costume: Taisia Neune
Mișcare scenică: Camelia Neagoe
Muzica originală: Alexandru Suciu

Spectacol va avea loc pe 14 ianuarie de la ora 19:00. Este nerecomandat copiilor sub 16 ani.

Fie că îți iei libertatea de a refuza o religie, fie, dimpotrivă, ești practicant, la un moment dat se va vorbi și decide în numele tău, va trebui să dai socoteală.

”În numele Tatălui” este despre oameni și despre istorii personale, despre cum mediul religios interferează cu viața intimă, profesională și socială, despre schimbări, acceptări și suferință, despre formare și ”zestre culturală”.

A vorbi despre religie și identitate religioasă într-un moment în care a fi religios echivalează cu a susține public o agendă politică cel puțin controversată este un act de curaj.

A împacheta confesiunile și opiniile și amintirile unei vieți religioase intense și active, cu bune și cu rele, într-un spectacol de teatru este atât un prilej de asumare a religiei ca dimensiune esențială a vieții private, cât și un start al dialogului.

Documentare și text: Elena Vladareanu
Cu: Virgil Aioanei, Carmen Florescu, Ozana Oancea
Scenografia: Elisabeta Gedő
Regia: Robert Balan
Producător: Asociația ART NO MORE (2018)

Spectacol va avea loc pe 20 ianuarie de la ora 19:00. Este nerecomandat copiilor sub 16 ani.

Alte evenimente ce au loc la Teatrul Apropo:

15 ianuarie: ”Ultima dorință”

21 ianuarie: ”Cadranul Plus Plus”

22 ianuarie: ”Paliativ”

24 ianuarie: ”Cai putere”

30 ianuarie: ”Antreprenoriat cultural”

31 ianuarie: ”Orfeu și Euridice”

Intrarea este liberă pe baza unei rezervari la adresa: comunicare@teatrulapropo.ro.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.