„Zero la mie”, aplicația creată special pentru șoferi

Sursa foto: www.radiocluj.ro

O aplicație îți va spune în câte ore poți conduce după ce ai consumat alcool. „Zero la mie” va estima timpul rămas până la eliminarea alcoolului din sânge.

Utilizatorul va introduce în câmpurile corespunzătoare greutatea, înălțimea și sexul și va selecta băuturile consumate. Acestea sunt selectate dintr-o listă, unde se va bifa și cantitatea băută din fiecare. Se va selecta ora la care a început să consume alcool și ora la care s-a oprit.

Butonul „Calculează” va conduce la afișarea orei la care șoferul va avea 0‰ alcool în sânge, pentru a putea conduce în siguranță. Rezultatul este obținut printr-o formulă concepută de fizicianul Erik Windmark.

O funcție nou introdusă este testul de echilibru. Acest test verifică reflexele și gradul de control. Pentru asta, aplicația utilizează camera foto și trasează pe ecran o linie care trebuie menținută dreaptă în timpul mersului.

Dacă utilizatorul pică testul, aplicația „Zero la Mie” îi recomandă să apeleze la un amic sau să comande un taxi pentru a se deplasa.

Oricât de precise ar fi calculele aplicației, aceasta nu oferă nicio garanție că alcoolul este într-adevăr complet eliminat din sânge după perioada afișată pe ecran.

Aplicația „Zero la Mie” este disponibilă gratuit pentru sistemele Android și iOS.

Proiectul este susținut de Poliția Rutieră.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.