Primăria Capitalei se declară pregătită pentru deszăpezire!

În contextul ninsorilor prognozate de meteorologi, Primăria Capitalei a anunțat că a pregătit peste 450 de utilaje pentru acțiunile de deszăpezire din această noapte. De asemenea, este disponibil un stoc de material antiderapant de peste 17.000 tone, după cum se arată într-un comunicat de presă trimis de Muncipalitate.

Operatorii de deszăpezire vor interveni cu prioritate pe arterele cuprinse în Urgența I, respectiv în zonele din proximitatea pantelor, rampelor, podurilor, dar și pe arterele cu trafic RATB, obiective sociale, instituții publice, instituții de învățământ etc. Ulterior, operatorii de deszăpezire vor acționa și pe arterele secundare, cuprinse în Urgența II.

În plus, în situația în care condițiile meteorologice o vor impune, echipele Brigăzii Rutiere și ale Poliției Locale a Municipiului București vor însoți operatorii de deszăpezire în teren, pentru eficiența acțiunilor.

Totodată, Direcția Generală de Asistență Socială continuă acțiunile privind identificarea și cazarea persoanelor fără adăpost.

DGASMB monitorizează, în această noapte, în 141 de locații din Capitală, persoanele care refuză cazarea în centrele sociale, distribuind ceai și supă caldă, precum și geci, bocanci și pături, în caz de nevoie.

În acest moment, în centrele DGASMB sunt cazate 552 de persoane.

Direcția Generală de Asistență Socială are deschis continuu (24/24) un Serviciu de urgențe sociale, tel scurt 021.9524, la care bucureștenii pot sesiza cazurile de persoane fără adăpost din Capitală.

De asemenea, Primăria Municipiului București pune la dispoziția cetățenilor numărul de telefon gratuit 0800.800.868, acolo unde aceștia pot semnala eventuale probleme apărute în urma ninsorilor/precipitațiilor.

Potrivit ANM, o informare de ninsori, viscol, precipitaţii mixte şi polei a intrat în vigoare în această seară și este valabilă pentru toată țara până vineri la prânz.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.