Nu mai donați haine la containerele din Sectorul 1! 

Primaria Sectorului 1, prin Administratia Domeniului Public, a amplasat in 15 parcuri din sector mai multe containere in care oamenii pot dona persoanelor nevoiase hainele de care nu mai au nevoie. Conform edilului Sectorului 1, Daniel Tudorache, containerele aparțin unei firme private, care le-a amplasat în urma unui protocol de colaborare cu primăria.

Containerele pentru colectarea donațiilor de haine sunt: Parcul Luigi Cazzavillan, Parcul Venus, Parcul Regina Maria, Parcul Brancusi, Parcul Nicolae Iorga, Parcul I.C. Bratianu, Parcul Automatica, Parcul Piata Pajura, Parcul Teofana, Parcul Kiseleff, Parcul Bazilescu, Parcul Izbiceni, Parcul Ciresoaia, Parcul Baneasa si Parcul Adalin.

Administratia locala a Sectorului 1 le solicită, pe site-ul său oficial, cetățenilor să doneze doar haine curate, care mai pot fi purtate ulterior. De foarte mare ajutor ar fi ca îmbrăcămintea să fie, în prealabil, ambalată si etichetată cu informații privind conținutul, spune sursa menționată.

Numai că, acum, dacă ai curiozitatea de a vizita containerele, acestea sunt pline ochi cu haine. Oamenii au mai lăsat pachete cu haine și lângă aceste containere. Numai că respectivele donații, frumos împachetate de către cetățeni au fost desfăcute, hainele au fost răscolite, pentru că cineva să-și aleagă ce i-au plăcut, iar, apoi, restul de haine au fost lăsate pe jos, tăvălite și amestecate cu zăpada căzută recent. Astfel că donațiile oamenilor devin inutile, pentru că respectivele haine nu vor mai putea fi folosite de către nevoiași, ci vor trebui aruncate.

Primarul Daniel Tudorache spune că patronul firmei căreia îi aparțin containerele a decedat recent. De aceea hainele donate de către cetățeni nu au mai fost ridicate. În acest moment, Primăria din Banu Manta caută soluții. „De la 1 ianuarie avem o problemă. Patronul firmei a decedat. Vom vedea dacă firma respectivă a fost preluată de către cineva sau ce soluții vom găsi pentru aceste containere”, a declarat Tudorache pentru București FM.

Între timp, dacă aveți haine la care ați dori să renunțați, nu le mai duceți la containerele pentru donații din parcurile Sectorului 1, chiar dacă le-ați ambalat și etichetat frumos. Mai bine căutați o persoană sau o familie nevoiașă și donați direct aceste haine!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.