Poliția atrage atenția asupra unor noi metode folosite de hoții din locuințe

Metoda „Pomana” este folosită de infractori sub pretextul că intentionează să ofere bunuri în memoria unei persoane decedate.
Oamenii legii recomandă, mai ales persoanelor în vârstă, atentie sporită față de cei care sună la usă.

„Oamenii în continuare primesc necunoscuţi în casă în ideea că ‘hai că primesc ceva’, fie că e un cozonac, o prăjitură, se expun. De obicei, cei care vin nu sunt singuri – vorbim despre 2, 3 poate 4 persoane care intră în locuinţă. Îi distrag atenţia persoanei vătămate şi în timp ce unul cere un pahar cu apă sau cere la toaletă sau are diverse alte întrebări, ceilalţi scotocesc prin casă şi sunt tentaţi de obicei de obiectele mici de valoare – vorbim despre bijuterii, despre bani. În afară de produse alimentare, le oferă şi o sumă de bani, şi aici vorbim despre bancnote mari, vorbim despre 200, 500 de lei, dar la care cer restul. Şi este momentul în care ei observă unde victima îşi ţine banii, şi aşa le este mult mai uşor să acţioneze”, declară Comisar-sef Diana Sarca, purtător de cuvânt al Politiei Capitalei.

O atenţie sporită trebuie acordată şi celor care se prezintă ca fiind angajaţi ai companiilor de utilităţi şi spun că vor să facă o verificare a instalaţiilor. Poliţiştii spun că aceştia trebuie să aibă o legitimaţie de serviciu asupra lor, iar în cazul unor controale ale companiilor respective, acestea trebuie anunţate la administraţia imobilului respectiv.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.