Au fost desemnaţi câştigătorii „Globurilor de Aur”

„Bohemian Rhapsody” a primit premiul pentru cea mai buna dramă, noaptea trecută, la Los Angeles.

Filmul i-a adus primul Glob de Aur din carieră lui Rami Malek, interpretul liderului formaţiei Queen, Freddie Mercury.

Glenn Close a obţinut premiul pentru cea mai bună actriţă într-o dramă, pentru rolul din „The Wife”, iar Michael Douglas a fost desemnat cel mai bun actor într-un serial.

Christian Bale a obţinut Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-o comedie, iar Alfonso Cuaron pentru cel mai bun regizor, pentru filmul „Roma”. Pelicula s-a impus şi la categoria cel mai bun film străin.

Olivia Colman a primit premiul pentru cea mai bună actriţă într-o comedie.

Lungmetrajul „Green Book”, cu Viggo Mortensen şi Mahershala Ali în rolurile principale, s-a impus la categoriile cel mai bun film – comedie/musical, cel mai bun actor în rol secundar (Mahershala Ali) şi cel mai bun scenariu.

Cel mai bun film de animaţie a fost desemnat lungmetrajul Spider-Man: Into the Spider-Verse.

A Star Is Born s-a impus la categoria cel mai bun cântec original, cu piesa ‘Shallow’, interpretată de Lady Gaga şi Bradley Cooper, iar filmul First Man a triumfat la categoria cea mai bună coloană sonoră.

În ceea ce priveşte producţiile de televiziune, The Americans, produs de FX, a fost desemnat cel mai bun serial dramatic, iar The Kominsky Method s-a impus la categoria cel mai bun serial de comedie.

Richard Madden, cunoscut din serialul Game of Throns, a fost desemnat cel mai bun actor într-un serial dramatic pentru evoluţia sa din producţia britanică Bodyguard.

Premiile feminine de interpretare au revenit actriţelor Sandra Oh (‘Killing Eve’), pentru serial dramatic, respectiv Rachel Brosnahan (‘The Marvelous Mrs. Maisel’), pentru serial de comedie.

Un alt dublu câştigător al galei de duminică seară a fost The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story, care s-a impus la categoriile cea mai bună miniserie/lungmetraj TV şi cel mai bun actor într-o miniserie/lungmetraj TV (Darren Criss).

Gala Globurilor de Aur 2019 nu a fost lipsită nici de momente amuzante, începând cu discursurile susţinute de prezentatorii principali ai evenimentului, Sandra Oh şi Andy Samberg, continuând cu o cerere în căsătorie mimată de două actriţe pe scenă – Maya Rudolph şi Amy Poehler – dar şi cu discursul rostit de Christian Bale, laureatul premiului pentru cel mai bun actor într-un film de comedie/musical (‘Vice’), în care starul galez, interpretul fostului vicepreşedinte american Dick Cheney, i-a mulţumit lui Satan pentru inspiraţia oferită pentru acest rol.

Nu au lipsit nici momentele dramatice, unul dintre acestea fiind înregistrat atunci când Regina King, premiată cu Globul de Aur pentru rol secundar, a promis pe scenă că va lupta pentru egalitatea de gen şi va oferi femeilor 50% din totalul rolurilor existente în următoarele filme pe care le va produce.

Premiul onorific Cecil B. DeMille, atribuit pentru întreaga activitate în industria cinematografică, a fost oferit în acest an actorului Jeff Bridges, interpretul unor roluri impresionante în filme precum Crazy Heart, True Grit, Hell or High Water, Starman, The Fisher King şi The Big Lebowski – cel din urmă devenind un film cult tocmai datorită interpretării pe care Bridges i-o dă nonşalantului Jeffrey The Dude Lebowski.

„Globurile de Aur” deschid calea mult râvnitelor premii Oscar, care vor fi decernate la sfârşitul lunii februarie.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.