Truse de prim-ajutor pentru locatarii din clădirile cu bulină roșie!

Primăria Capitalei a lansat o procedură de achiziție publică pentru cumpărarea a aproape 6.000 de truse de prim-ajutor, ce ar urma a fi distribuite gratuit către locatarii sau proprietarii din imobile cu risc seismic.

Conform unui anunț publicat pe SEAP-SICAP, Primăria Municipiului București a lansat, pe 22 decembrie, o licitație publică pentru achiziționarea a 5.845 de truse de prim-ajutor pentru situații de urgență, în vederea transmiterii lor în folosință gratuită către locatarii sau proprietarii din imobilele încadrate în clasa I de risc seismic, care prezintă pericol public, prin reprezentanții legali ai asociațiilor de locatari sau de proprietari.

Valoarea totală estimată este de 1.256.675 lei. Banii provin din bugetul Municipiului București.

Durata contractului, concesiunii, a acordului-cadru sau a sistemului dinamic de achiziții este de 60 de zile, iar contractul nu se reînnoiește.

Potrivit caietului de sarcini şi draftului de contract, achiziția poate fi făcută în baza prevederilor HCGMB nr.167/2012 privind transmiterea în folosință gratuită a unor truse de prim-ajutor.

De asemenea, autoritatea contractantă va răspunde, în mod clar și complet, tuturor solicitărilor de clarificare/informațiilor în a douăsprezecea zi înainte de termenul stabilit pentru depunerea ofertelor. Numărul de zile până la care pot fi solicitate clarificări este de 23 înainte de data limita pentru depunerea ofertelor.

Persoanele cu funcție de decizie din cadrul autorității contractante în ceea ce priveşte organizarea, derularea şi finalizarea procedurii de atribuire sunt primarul general, Gabriela Firea, viceprimarul Aurelian Badulescu și city-managerul Sorin Chiriță, potrivit SEAP.

În context trebuie amintit faptul că primarul general, Gabriela Firea, s-a plâns în repetate rânduri de faptul că legislația cu privire la proprietate ar împiedica consolidarea și a solicitat sprijinul Guvernului și al Parlamentului pentru modificarea acesteia, astfel încât expertiza tehnică ce încadrează un imobil în clasa I de risc seismic să constituie și titlul de evacuare în vederea consolidării acestuia.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.