UPDATE: Șeful ANAF a fost demis!

UPDATE 16:00 – Șeful ANAF a fost demis. Ionuș Mișa va fi înlocuit de Mihaela Triculescu, economist cu peste 19 ani de experienţă în mediul privat.

—————————

Eugen Teodorovici cere demiterea lui Ionuţ Mişa din fruntea Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Ministrul Finanțelor i-a înaintat deja premierului propunerea de înlocuire a şefului ANAF, în acord cu strategia sa cu privire la funcţionarea instituţiei.

Lui Ionuţ Mişa i se reproşează o colectare redusă de fonduri, în special din TVA şi din recuperarea prejudiciilor.

”Anul 2019 este un an cu foarte multe provocări, în special în zona economică, iar ANAF, ca principala instituţie publică din România, trebuie să-şi schimbe radical comportamentul. Trebuie să demonstreze că are un tratament corect, echitabil şi onest faţă de contribuabili, fie persoană fizică, fie persoană juridică”, a precizat ministrul.

Eugen Teodorovici a mai spus că, anul acesta, ANAF trebuie să îndeplinească mai multe obiective, printre care reforma întregii administrații fiscale, informatizarea sistemului, simplificarea modului în care relaționează cu contribuabilii și o colectare mai bună a taxelor.

„Sperăm să fie o decizie luată cât mai rapid și publicată în Monitorul Oficial”, a mai spus Teodorovici.

Vă reamintim că Ionuț Mișa a fost numit șef al ANAF în martie 2018, după ce ocupase funcția de ministru al Finanțelor în cabinetul Tudose.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.