RO-ALERT pe toate telefoanele!

În curând, posesorii de telefoane tip iPhone vor putea primi mesajele de avertizare RO-ALERT, atunci când vor fi emise în cazul unor situații de urgență majore.

Pentru a recepționa mesajele RO-ALERT, este necesară actualizarea sistemului de operare iOS la versiunea 12.1.2. Capacitatea de a primi mesajele RO-ALERT variază în funcție de modelul telefonului mobil, anunta Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Mesajele de avertizare RO-ALERT vor putea fi recepționate numai de modelele de telefoane iPhone ulterioare versiunii 5S inclusiv, conform informațiilor aflate la pagina https://support.apple.com/ro-ro/HT201222.

Pentru a se asigura de compatibilitatea telefonului privind recepționarea mesajelor de avertizare RO-ALERT, posesorii de telefoane mobile tip iPhone trebuie să verifice dacă funcția de primire a alertelor este activată în telefon.

Vă reamintim că Sistemul RO-ALERT permite transmiterea mesajelor de tip Cell Broadcast destinate avertizării şi alarmării populaţiei în situaţii de urgenţă, pentru adoptarea comportamentului necesar autoprotecţiei în caz de urgenţă majoră.

În cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanșării acestora.

Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate (de exemplu: puncte de distribuție a ajutoarelor de urgență).

De asemenea, informații legate de întreaga funcționalitate a sistemului RO-ALERT pot fi regăsite accesând portalul dedicat informării populației www.ro-alert.ro.

“Apple a solutionat aspectele tehnice astfel incat telefoane “IPhone” sa poata primi mesajele RO-ALERT in Romania. Astfel prin actualizarea software-ului telefonului la varianta IOS 12.1.2 se activeaza automat functia de receptie a mesajelor RO-Alert. Pentru a verifica daca functia este activata intrati in setari, alegeti “Notifications” si rulati pagina respectiva in jos unde trebuie sa apara “Government alerts” sau alerte guvernamentale”, spune seful DSU, Raed Arafat.

Toate cele trei categorii de alerte trebuie sa fie activate asa cum se vede in poza!

 

 

 

 

 

 

 

 

Actualizarea si activarea functiei de primire a mesajelor de tip Cell- Broadcasting pe care le foloseste sistemul RO-Alert poate la un moment dat sa va salveze viata dumneavoastra si a celor apropriati!

Pentru mai multe detalii privind setările, accesați site-ul www.ro-alert.ro .

Sursa foto: DSU, Raed Arafat

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.