Încep înscrierile pentru Start-Up Nation 2018

Aplicaţia online de pe site-ul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat se deschide astăzi, la ora 10.00 şi va funcţiona timp de 30 de zile lucrătoare.

”Platforma informatică este pregătită pentru lansarea înscrierilor. Antreprenorul trebuie să se ocupe de afacerea lui, nu să plimbe hârtii”, a declarat Ștefan-Radu Oprea, ministrul de resort.

Aplicația calculează automat punctajul, conform grilei de evaluare de pe site-ul ministerului. Antreprenorii trebuie doar să introducă datele şi să încarce documentaţia.

Sunt însă mai multe condiții pentru acceptarea în program: trebuie să faceţi cel puțin 50 de puncte, dintr-un total de 100 de puncte; societatea să fi fost înființată după 30 ianuarie 2017; să activeze în domeniul producției şi industriilor creative (30 de puncte) sau al serviciilor și comerțului (10 puncte); să creeze măcar un loc de muncă cu normă întreagă, pe care să-l menţină minimum doi ani după implementarea proiectului.

Suma maximă nerambursabilă pe care o poate primi un beneficiar este de 200.000 de lei.

Cursul BNR din ziua publicării documentului în Monitorul Oficial a devenit și cursul de referință pentru plățile în valută care se vor efectua în cadrul programului, respectiv 4,6598 lei pentru 1 euro.

Schema de minimis are ca obiective principale stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii şi îmbunătăţirea performanţelor economice ale acestora, cu prioritate în zonele geografice mai puţin dezvoltate economic, în care densitatea IMM-urilor este redusă comparativ cu media europeană, crearea de noi locuri de muncă şi inserţia pe piaţa muncii a persoanelor defavorizate, şomerilor şi absolvenţilor.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.