Recomandări pentru împodobirea bradului de Crăciun

Astăzi, în Ajun, se împodobeşte bradul. Asociat cu bucuria de a primi daruri, pomul de Crăciun se află în centrul Sărbătorilor de Iarnă.

Pentru a evita apariţia unor incendii, el trebuie aşezat departe de surse de încălzire, iar instalaţia de iluminat nu trebuie lăsată pornită atunci când nu sunteţi acasă.

Populaţia este sfătuită să nu folosească materiale pirotehnice şi lumânări aprinse în apropierea bradului.

„Bradul va fi amplasat astfel încât să nu blocheze căile de acces şi evacuare. Se va aşeza de asemenea departe de sobe în care se face foc, calorifere sau alte aparate de încălzit. Se va lăsa o distanţă faţă de perdele, draperii, pereţi şi acoperiţi cu hârtie sau ţesături şi sub brad nu se vor aşeza lucruri care se aprind sau ard uşor. Un alt element important pentru prevenirea unor tragedii se află în modul de amplasare a bradului, şi anume pentru aşezare se recomandă fixarea temeinică a bradului cu ajutorul unui suport, vas sau trepied, recomandabil să nu fie din lemn, vasul sau trepiedul nu va fi mascat cu vată, hârtie colorată sau alte materiale uşor inflamabile”, spune Cpt. Lucian Jacodi, ISU, Porolissum Sălaj.

O atenție deosebită trebuie acordată și luminițelor de Crăciun.

”Conductoarele şi legăturile să fie bine izolate. Instalaţia de iluminat să nu fie lăsată aprinsă nesupravegheată în perioade de timp când nu sunt persoane acasă sau pe timpul nopţii, ghirlandele luminoase să aibă contactele perfecte cu sursa de energie pentru evitarea scurtcircuitelor şi bineînţeles nu este recomandat folosirea unor lumânări sau artificii plasate pe ramurile bradului, care pot aprinde şi alte decoraţii”, mai spune Cpt. Lucian Jacodi, ISU, Porolissum Sălaj.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.