Colega noastră, Teodora Ionescu, s-a stins din viață!

Colega noastră, Teodora Ionescu, a plecat către stele.
Clubul București Fm cu Tea se va auzi iar, însă pe frecvența inimii, acolo unde o vom păstra cu toții.

Tea a fost o fortă a naturii, un om care a trăit prin muzică și care și-a dedicat anii de viată promovării acesteia.
De la rock la folk, de la artiști consacrați pană la cei care abia păseau în bransă, nimic nu i-a fost străin.
Și pentru fiecare a avut sufletul deschis.

Azi, Tea a plecat către stele.
Drum bun, om frumos!

Muzicienii, alături de care a trăit întreaga viață, au reacționat la aflarea veștii.

Zoia Alecu a scris „Îmi plînge sufletul, prieteni. Acum am aflat că Teodora nu mai este. Zicea că că ar putea respira fără folk, dar nu vrea. Drum lin, draga mea!” în vreme ce Nicu Alifantis le-a spus prietenilor și fanilor pe pagina sa de Facebook „A încetat din viată Teodora Ionescu, un om care a respirat muzică prin toți porii ființei sale. Dumnezeu s-o odihnească în pace!„.

Ani de zile a făcut, la BucurestiFM, reportaje dar și emisiuni interesante, foarte variate pentru că i se părea că nu există lucruri neînsemnate.

Știa totul despre muzică si poezie, era ea însăși o poetă innăscută, cunoștea drumul fiecărui artist cu bune și cu rele îi iubea pe unii ca pe fratii ei iar pe alții ca pe copiii ei.

Totul pentru ea avea ritm si melodie-de la suntele banale si până la destinele oamenilor. Stia să găsească senzationalul acolo unde altii vedeau doar prozaicul sau nu vedeau nimic. Iar asta o făcea un reporter senzațional.

A reușit să facă niște interviuri senzaționale cu mai toti cei care ne-au insotit copilăria si adolescența cu melodile lor, dându-ne uneori semnalul că ne înțeleg sau transmițând alteori subtile dar mușcătoare ironii. Se aprindea repede uneori chiar pentru lucruri care multora li se păreau mărunte și când i se spunea că nu are rost răspundea: „Nu doar de asta este vorba. Ci in principiu!”. Însă avea un simț al dreptății și prieteniei cum rar intalnești dar și răbdarea să iti arate ceva ce nu știai cu se face dar să te și ajute să îndrepți o greșeală.

A scris carti în care a reușit să surprindă o parte a istoriei muzicii folk și niciodată nu și-a pierdut entuziasmul pentru lucrurile frumoase dar nici pentru oamenii care le puteau realiza. Avea multe planuri să scrie cărți, piese de teatru, texte pentru melodii si multe altele dar a trebuit sa plece.

O chema Teodora, ceea ce ineamna ”Darul lui Dumnezeu” si a fost un adevarat dar sa te avem printre noi. Acum a trebuit sa pleci! Zbor lin spre ingeri, usor ca refrenul unei melodii cunoscute dintotdeauna!

Spiritul de observație neobosit o făcea să găsească întotdeauna povestea din spatele oricărei povești, după cum ne povestea la începutul acestui an într-o ediție specială a emisiunii Întâlniri Capitale, în care a fost invitata Cristinei Toma:

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.