”Cartea secretelor” sau câtă încredere poți avea în propria memorie

Sursa foto: www.jerryjenkins.com

O carte pe care nu ar trebui să o lăsași necitită în această iarnă, mai ales dacă vă plac misterele, este ”Cartea secretelor” scrisă de Eugen Ovidiu Chirovici și apărută la editura RAO.

Cartea îl are drept personaj principal pe psihologul James Cobb care, într-o seară ploioasă la New York, susține o conferință în care prezintă o metodă de recuperare a memoriei pierdute.

Unii privesc cu admirație și speranțe, alții cu scepticism dar până la urmă prezentarea este un succes. Însă la plecare, un străin puțin timid îl abordează pentru a-l ruga ceva. Acesta îi mărturisește că nu mai are mult de trăit dar nu ar putea părăsi lumea împăcat dacă nu află ceva, întrebările asupra acelei întâmplări chinuindu-l toată viața.

Pe scurt, în urmă cu 40 de ani s-a trezit într-o cameră de hotel alături de o femeie care fusese ucisă dar nu își amintește nimic din ceea ce s-a întâmplat înainte. Nu știa dacă o cunoștea pe femeie, cum ajunsese aceasta în camera lui și, mai ales, ce se întâmplase.

De data asta, Cobb, are de făcut mai mult decât o prezentare a unei metode de recuperare, el va trebui să afle dacă are de a face cu un om nevinovat sau cu un criminal periculos.

Însă meandrele acestei povești sunt atât de încâlcite, iar în unele momente în care crede că se află aproape de adevar, se trezește aproape pe o pistă falsă fără ca cel care l-a rugat să îl ajute să afle un adevăr să fi încercat măcar un moment să îl inducă în eroare, iar adevărul despre această întâmplare este unul cu totul neașteptat.

Sursa foto: The Mindful Word

Vă las să descoperiți singuri adevărul atunci când veți citi cartea pe care nu o veți lăsa din mână până când nu veți întoarce și ultima pagină. Acest lucru este deja confirmat pentru că cel mai nou roman a lui Eugen Ovidiu Chirovici – ”Cartea secretelor” – a fost deja publicat în patru țări unde s-a bucurat de succes, iar anul viitor va fi publicat în alte 20.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.