E oficial: joi se dă drumul programului Start-Up Nation

”S-au făcut ultimele reglaje, platforma informatică a fost definitivată. Suntem pregătiţi să preluăm aplicaţiile antreprenorilor care vor să se înscrie în program. Nu-mi rămâne decât să le urez succes!”, a declarat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ștefan-Radu Oprea.

Procedura de implementare a fost deja publicată în Monitorul Oficial şi prevede ca plăţile în valută să se facă la cursul BNR al zilei de joi, 20 decembrie, când programul a fost publicat în Monitorul Oficial (respectiv 4,6598 lei pentru 1 euro).

Joia viitoare, pe 27 decembrie, la ora 10:00, aplicaţia se va lansa oficial şi va rămâne deschisă 30 de zile lucrătoare.

Punctajul se calculează automat, după o grilă de evaluare disponibilă pe site, astfel că, după parcurgerea tuturor paşilor din aplicaţie, participanţii vor şti cum stau, care e nota finală şi poziţia lor în clasament. Mâna omului va interveni abia după această etapă, la verificarea documentaţiei, dacă e în regulă sau nu. Punctajul minim pentru eligibilitate este de 50 de puncte dintr-un maximum de 100 de puncte.

Programul Start-Up Nation 2018 se adresează firmelor înființate după data de 30 ianuarie 2017, acordând o subvenţie de maximum 200.000 de lei, cu un avans care poate urca până la 30% din suma acordată. Societăţile eligibile trebuie să fie din zona producției, industriilor creative (punctate cel mai bine), serviciilor și comerțului. Nu sunt finanţate activităţile de videochat, servicii matrimoniale, de dating sau de escorte, şi nici cele de astrologie şi spiritism. De asemenea, pentru codul CAEN 6021 (societăţi care au „activităţi de realizare a software-ului la comandă”), nu se poate aplica pentru crearea de pagini web.

Societățile trebuie să aibă cel puţin un angajat cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată, iar locul de muncă trebuie menţinut cel puțin doi ani de la implementarea proiectului. Totuşi, ministrul Oprea a accentuat ideea că firmele nu trebuie să-şi umfle artificial organigrama cu prea mulţi angajaţi, primând finanţarea de echipamente tehnologice şi software, punctate foarte bine în grila de evaluare.

Programul Start-Up Nation (inclusiv procedura de implementare) poate fi studiat la acest link al Ministerului pentru Mediul de Afaceri:
http://www.aippimm.ro/categorie/programe/programul-start-up-nation-2018/

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.