Cinema şi muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 21 decembrie

CINEMA

* De la ora 18:00, în a doua zi, şi ultima, a evenimentului „Crăciun de poveste”, la Casa Artelor „Dinu Lipatti” (Bd. Lascăr Catargiu, nr. 12), rulează filmul de sezon „Miracolul din Strada 34”, regizat în 1947 de George Seaton, comedie romantică având în rolurile principale pe Maureen O’Hara şi Edmund Gwenn. Proiecţia este urmată, de la ora 20:00, de recitalul extraordinar „Măturătorul Raiului” susţinut de nonconformistul violoncelist Adrian Naidin.

* La Cinema Muzeul Ţăranului, de la ora 18:30 rulează premiera „Popeasca”, film documentar realizat în 2017 de Stanca Radu în care regretata artistă Stela Popescu îşi destăinuia, la 80 de ani, viaţa privată, iubirile şi încercările prin care trece.

* De la ora 20:30 are loc încă una dintre proiecţiile cu comedia „Le sens de la fête / Să înceapă petrecerea!” despre cum să-ţi păstrezi zâmbetul profesionist chiar dacă haosul domneşte în culise. Este cel mai recent film al regizorilor succesului mondial „Intouchables”, Eric Toledano şi Olivier Nakache, ce va rula doar la Cinema Elvira Popescu. Cu: Jean-Pierre Bacri, Gilles Lellouche, Eye Haïdara.

MUZICĂ

* În ultimul week-end al Târgului de Crăciun din Piaţa Constituţiei au loc spectacole, susţinute astăzi de: Grupul psaltic „Tronos” al Catedralei Patriarhale, condus de arhidiacon Mihail Bucă şi Corul de copii „Symbol” (de la ora 17:00); Ianna Novac & Orchestra (de la ora 17:30); Aurelian Temişan & Winter Magic Band (de la ora 18:20); Ovidiu Komornyik & OK Band (de la ora 19:25); Cezar Ouatu şi Grupul Vocal „Libera” (de la ora 20:20); Ozana Barabancea & „Lumini Sonore” Orchestra (de la ora 21:10).

* Ultimul concert din cadrul târgului alternativ ALT.Crăciun este dat, de la ora 19:00, la ArCuB – Hanul Gabroveni, de Corul de Copii Radio.

* „Iarna spune poveşti” se intitulează Concertul de Crăciun susţinut, de la ora 19:00, la Sala Radio, de Big Band-ul Radio, dirijat de Ionel şi Andrei Tudor, avându-i ca solişti pe: Paula Seling, Nico, Vlad Miriţă, Maria Ţarălungă. Participă: Corul de copii „Sunetul Muzicii” condus de Cristina Manoliu şi Grupul vocal „Acapella” condus de George Miron.

* În prag de sărbători, Ştefan Bănică aduce pentru al doilea an consecutiv la Sala Dalles, atmosfera magică a Crăciunului într-un concert special, plin de emoţie şi bucurie intitulat „Acustic … de Crăciun”, pe care-l susţine de la ora 19:00.

* La Opera Naţională de la ora 18:30 începe o reprezentaţie în limba italiană cu „Rigoletto” de Giuseppe Verdi, în regia lui Stephen Barlow, având în distribuţie pe: Lucian Petrean, Veronica Anuşca, Remus Alăzăroae, Horia Sandu, Sorana Negrea, Adina Secobeanu, Filip Panait, Vasile Chişiu, Daniel Filipescu, Stanca Manoleanu, Andrei Lazăr. Dirijor: Tiberiu Soare.

* Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” susţine al doilea concert al săptămânii, de la ora 19:00, la Ateneul Român, sub bagheta dirijorului Camil Marinescu. În program:  Concertul nr. 2, în fa, pentru pian şi orchestră de Frédéric Chopin – solistă: Elizabeth Sombart şi Simfonia nr. 5, în mi de Piotr Ilici Ceaikovski.

* Tot de la ora 19:00, la Sala Palatului începe o reprezentaţie la cererea publicului cu spectacolul „Tot ce-i românesc nu piere”, în care maestrul Tudor Gheorghe reia melodiile „Acolo este ţara mea” şi „Muică, toţi suntem un neam”, acompaniat de orchestra Concertino din Chişinău şi alături de corul bărbătesc Concertino, sub bagheta dirijorului şi orchestratorului Marius Hristescu.

* De la ora 20:00, Alexandru Andrieş cântă în premieră în Quantic Club, alături de Berti Barbera, Călin Grigoriu, Maria Ioana Mintulescu şi Sorin Romanescu.

* Lucia susţine un concert la UNteatru, de la ora 21:00.

* Tot de la ora 21:00 Oigăn plays Dylan în Clubul Ţăranului.

* Nelu Vlad & formaţia AZUR dau un show de neuitat, de la ora 22:00, în Berăria H.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.