VIDEO: Smiley – “Eu încă îmi perfecționez meseria”

Cu multă voie bună, gata de încălzit atmosfera și proaspăt antrenor deținător de ”Vocea României”, deși nu e o persoană matinală, Smiley a dat “Bună dimineața, București!”.

“Bine ai venit în echipa mea!”, i-a spus Marius Stoica. Matinalul l-a supus unui set fulger de întrebări, din dorința de a afla cât mai multe de la cel care încă nu se consideră un artist, ci un aspirant la această titulatură.

“Am o plăcere nebună să compun, să fac muzică și să creez lucruri. Aspir să devin artist. Nu știm când se întâmplă asta și cine decide. Probabil dacă lași ceva în urmă, care să inspire oamenii, înseamnă că faci ceva bine. Dacă stăm să ne comparăm cu artiști, se poate să nu le ajungem nici la degetul mic. Eu încă îmi perfecționez meseria”, a punctat Smiley.

Deși este plin de energie, artistul recunoaște că l-a ajuns oboseala: “Mă ține în viață gândul că o să plec în vacanță. Mă duc în Thailanda. Am mai încercat și alte locații, dar riscăm ca jumătate de concediu să plouă. Cum am o vacanță pe an, nu risc.”

Cât despre sărbătorile care bat la ușă, Smiley spune: “De Crăciun o să fiu cu familia și cu prietenii apropiați. Încă nu am făcut lista de cadouri. Eu aș vrea să îmi iau Red Redemption, un joc pe Play Station. Dacă am timp, merg și la cumpărături, pentru că știu ce își doresc cei dragi. Îmi programez, îmi fac o schiță în cap. Dacă nu am timp, deleg pe cineva. Și acel cineva îmi dă poze, iar eu aleg. Mie îmi place să iau cadouri.”

Dacă vrei să afli ce părere are Smiley despre shopping, care este cadoul de Crăciun care i-a plăcut cel mai mult, care sunt colindele preferate, ce ar lua cu el pe Marte, ce meserie ar fi făcut dacă nu era muzica, ce spune despre faptul că a luat trofeul Vocea României, ce i-ar dărui României în prag de Sărbători, vezi VIDEO.

Pentru anul 2019, Smiley are planuri mari: “Pregătesc un specacol foarte mare pe 1 iunie, într-o locație pe care o să o anunț. Voi face un turneu prin țară, pentru că cel de anul acesta a avut un succes mare; cred că o să fie și alte orașe față de 2018. Am foarte multă muzică pentru anul viitor. Unele sunt vechi de 3 sau 4 ani. Nu am timp să lansez câtă muzică fac. Am lansat abia acum, la final, că am zis să aibă oamenii timp să le asculte pe cele de anul trecut. Eu nu urmez un trend anume, nu îmi adaptez stilul de cântat în funcție de ce se întâmpla atunci. Eu încerc să fac muzica să fie relevantă și peste 5 sau 10 ani. În sensul ăsta fac muzica pentru proiectul meu.”

Cât despre ”Vocea României” și succesul său ca antrenor, mai ales că al său concurent a câștigat trofeul acestei ediții, Smiley afirmă: “Ca antrenor, încerc să descopăr lucrurile bune și încerc să îi canalizez în drectia aia. Întotdeauna caut soluții pentru a pune în valoare concurentul pe segmentul pe care este el. Ieșitul din zona de confort e tricky… Nu întotdeauna poți face asta.”

Are și o dorință: “Mi-ar plăcea să colaborez cu What’s Up, cu Shift. Am tot vorbit cu oamenii cu care nu am apucat să fac piese, dar nu am forțat niciodată lucrurile.”

Sursa foto: Cosmin Boroiu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.