Cetățenii din Sectoarele 2 și 3 ar putea avea căldură și apă caldă din această seară!

Peste 500 de blocuri din sectoarele 2 și 3 ale Capitalei, sunt afectate încă la această oră din în urma unei avarii produse la Magistrala 2 din zona Calea Vitan-Piața Bobocica.

Conform RADET, au fost oprite 10 puncte termice din Sectorul 3, care vor întrerupe furnizarea apei calde și a încălzirii pentru 250 de blocuri situate în perimetrul străzilor Fizicienilor, Energeticienilor, Râmnicu Sărat, Nicolae Pascu, Lăcrămioarei și Calea Vitan până la intersecția cu Șos. Mihai Bravu.

De asemenea, funcționează sub parametrii normali aproximativ 30 de puncte termice din Sectorul 2, care alimentează aproximativ 366 de blocuri situate în perimetrul străzilor Ștefan cel Mare, Obor, Mașina de Pâine, Lacul Tei, Șos. Colentina, Doamna Ghica, Terasa Doamnei și Şos. Fundeni.

RADET București mai informează că spitalele Fundeni, Colentina și Matei Balș, nu au fost afectate de funizarea energiei termice și a apei calde, fiind alimentate cu energie termică din alte puncte termice.

George Necula, șeful de secție RADET Sector 3 spune că Magistrala 2, care pleacă din CET și alimentează jumătate din Sectorul 2 și jumătate din Sectorul 3 a fost avariată.

Conducta, cu un diametru de un metru, prin care trece agentul termic primar, adică apă fierbinte de 100°C, are o vechime de 50 de ani, de când a fost construit CET Sud și durata de funcționare depășită de două ori.

Echipele de intervenție de la RADET au lucrat non-stop, iar, la această oră avaria este remediată și se încarcă sistemul cu agent termic. Termenul estimat pentru remedierea avariei este ora 24:00, dar șeful de secție RADET Sector 3 speră că oamenii să aibă căldură începând cu ora 20:00.

Oamenii din zona afectată spun că în apartamente este frig și că avaria îi afectează mai ales pe cei care au copii mici și pe vârstnici.

Lipsa apei calde este o mare problemă, spun oamenii. Unii dintre ei își aduc aminte de perioada raționalizării căldurii și apei calde din ultimii ani de comunism. Alții spun că, dacă nu se fac investiții „RADET-ul va crăpa”. Cetățenii se declară nemulțumiți de actuala situație a regiei de termoficare.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.