Cinema, muzică şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 17 decembrie

CINEMA

* Festivalul Internaţional de Film NexT, ajuns la a 12-a şi ultima ediţie, se încheie astăzi. Gala de închidere are loc de la ora 19:00, la Cinema Muzeul Ţăranului, şi, pe lângă ceremonia de premiere, cuprinde proiecţia filmului „Marilena de la P7” regizat de Cristian Nemescu, cu sound design de Andrei Toncu, cei doi cineaşti ucişi într-un accident auto, în amintirea cărora a fost organizat festivalul. De asemenea, de la ora 20:30 sunt proiectate filmele premiate.

* La Casa de Cultură a Studenţilor, de la ora 19:00 îşi face debutul un nou program cinematografic, Cinemateca Docuart, cu proiecţia filmului „Piepturi goale şi buzunare pline”, urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu regizorul său, Cornel Mihalache, care reia în acest lungmetraj subiectul decembrie ’89 şi urmăreşte o perspectivă obiectivă a evenimentelor cu ajutorul unor filmări rare ale cameramanilor prezenţi şi din arhiva Televiziunii naţionale.

MUZICĂ

* Sala Mare a Teatrului Naţional găzduieşte două concerte extraordinare de colinde susţinute de Ştefan Hruşcă la orele 17:00 şi, respectiv, 20:00.

* La Librăria Humanitas de la Cişmigiu, de la ora 18:30 are loc lansarea albumului FiRMA, „Poezii alese, vol. I” apărut la Editura Casa Radio, ce prilejuieşte o rară întâlnire între poezie şi muzica rock cântată de membrii trupei FiRMA şi, în acelaşi timp, recitată – graţie înregistrărilor păstrate în Fonoteca Radio România – de autorii George Bacovia, Leonid Dimov, Nina Cassian, Ana Blandiana, Svetlana Cârstean, Adela Greceanu şi Elena Vlădăreanu.

* Corul de Cameră Preludiu al Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română”, creat şi dirijat de Voicu Enăchescu, susţine un Concert de Colinde şi cântece de Crăciun, de la ora 19:00, la Ateneul Român.

* Tot de la ora 19:00, grupul de muzică medievală şi tradiţională „Truverii” prezintă, la Casa de Cultură a Studenţilor, colinde şi cântece din Europa secolelor XIII – XIX dedicate Naşterii Domnului adunate sub titlul „Cantus Hibernus”.

* Ana Coman cântă, de la ora 19:00, la ArCuB – Hanul Gabroveni, în cadrul târgului alternativ ALT.Crăciun.

* Ca în fiecare an, în Berăria H are loc, tot de la ora 19:00, binecunoscutul eveniment umanitar „Bucurie cu o Jucărie”, la care anul acesta participă trupele: COMA, ORKID, THE DETAILS; gazdă: Cristian Hrubaru.

* „Vienna Magic – Christmas Edition” se intitulează concertul dat de Johann Strauss Ensemble, condus de charismaticul dirijor Russel McGregor, de la ora 19:30, la Sala Palatului. Invitaţi speciali: sopranele Irina Baianţ şi Milena Arsovska, şi baritonul Michael Havlicek.

* „Lumea Lunea” este titlul concertului susţinut de VUNK în Hard Rock Café, de la ora 21:30.

ALTE EVENIMENTE

* La Centrul Cultural „Petőfi Sándor” (Str. Zalomit, nr. 6), de la ora 16:30, Centrul Naţional de Cultură a Romilor – Romano Kher lansează: volume de carte scrise de autori romi, catalogul de artă „Raport Urban, pictor Eugen Raportoru” şi platforma on-line cu produsele culturale rome.

* Vernisajul expoziţiei de ceramică „Galateea Group” are loc, de la ora 17:00, la Galateea Contemporary Art (Calea Victoriei. nr. 132), unde poate fi vizionată până pe 15 feb. 2019.

* „Frumosul divin oglindit în sufletul omenesc” este tema conferinţei susţinute de Pr. Prof. Gheorghe Holbea, de la ora 18:30, în Amfiteatrul I.G Coman din Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universităţii Bucureşti (Str. Sfânta Ecaterina, nr. 2-4).

* Institutul Francez găzduieşte, de la ora 19:00, la sala Elvira Popescu, Gala Premiilor Centrului Naţional al Dansului Bucureşti, prezentată de coregraful şi performerul Paul Dunca. Cu această ocazie este lansată şi cartea „FranceDanse Orient-Express”, coordonată de Oana Cristea-Grigorescu şi de Andrei Popov, în cadrul proiectului condus de Irina Petrescu, directoarea delegată a Institutului Francez din Bucureşti. Seara se va încheia cu un Ciné-concert susţinut de Karpov not Kasparov.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.