UPDATE: Sute de călători sunt blocaţi în tren

UPDATE ORA 20.50:  Mai multe trenuri care trebuie să ajungă în Gara de Nord din Capitală au întârzieri de până la 10 ore din cauza vremii nefavorabile. Este vorba despre garniturile care vin de la Timișoara, Drobeta Turnu Severin, Simeria, Budapesta și Viena.

UPDATE ORA 18.30: În Gara de Nord din Capitală sunt anunțate în continuare zece ore întârziere la trenul care vine din Arad și la cel cu plecare din Budapesta via Sibiu; peste șapte ore la cele cu plecare din Viena și Timișoara; peste șase ore la trenul din Simeria și peste cinci ore la o altă garnitură din Timișoara. Trenul de Timișoara, care a aplecat aseară din București, nu a ajuns nici acum la destinație.

UPDATE 15:00 – Din cauza căderilor de copaci pe calea ferată, trenurile care vin spre București dinspre Arad, Timișoara, Budapesta, Simeria și Budapesta înregistrează întârzieri cuprinse între 330 și 600 de minute. Deocamdată aceste trenuri sunt oprite în gări sau în apropierea gărilor.

Echipele de intervenție acționează încă din cursul nopții pe raza regionalelor Craiova și Timișoara pentru remedierea deranjamentelor înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică.

Peste 200 de feroviari și 10 drezine pantograf acționează și la această oră la intrările în stații, în stații și pe secțiile de cale ferată unde circulație este încă întreruptă din cauza copacilor care au rupt firele de contact și s-au prăbușit pe calea ferată.

Drezinele pantograf acționează în acest moment pe intervalele Vărădia – Săvârșin, Bărbătești – Musculești, Copăcioasa – Lunca Budieni, Valea Sadului – Livezeni și Caransebeș – Lugoj pentru remedierea deranjamentelor la linia de contact și repunerea sub tensiune.

În intervalul orar necesar operațiunilor de verificare și intervenție, traficul feroviar pe distanțele respective a fost oprit pentru a permite accesul și intervenția drezinelor și a personalului specializat, trenurile care circulau pe traseele respective fiind oprite în alte stații de pe traseu.

Trenuri afectate: IR 1696/1695 Timișoara Nord – București Nord (retur), IR 1692 Timișoara Nord – București, IR 1822/1821 Arad – București Nord (retur), tren 347-2 Curtici – București Nord, tren 472-1 București Nord – Curtici și tren 472-2 Curtici – București Nord.

UPDATE 14:00 – Șase trenuri au fost afectate de avarii la sistemul de alimentare cu energie electrică, conform ultimei informări de la CFR Călători.
Problemele sunt pe relaţia Bucureşti-Timişoara şi în zona Arad-Curtici.

UPDATE 13:00 – Trenul 1696 Timişoara – Bucureşti Nord şi-a reluat traseul. Călătorilor li s-a dat ceai cald și apă și li s-a oferit asistenţă, potrivit purtătorului de cuvânt al CFR Călători, Adrian Vlaicu.

În acest moment, mai sunt şapte trenuri cu probleme, care staţionează în staţii.

Se acţionează intens pentru tragerea în staţia Târgu Jiu a trenului care leagă Aradul de Bucureşti şi care, tot din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, stă pe Valea Jiului, a mai spus Adrian Vlaicu pentru Realitatea TV.

În prezent, nu există tensiune în firul de contact pe sectoarele Valea Sadului – Lainici, Lunca Budieni – Bărbăteşti, Valea Cernei – Turnu Severin şi Vărădia – Săvârşin.

UPDATE 12:30 – Circulaţia feroviară pe secţia de cale ferată Simeria – Filiaşi este întreruptă în zona staţiei CF Livezeni (judeţul Hunedoara), după ce firul decontact s-a rupt. Trenul InterRegio 1824 ,care se deplasează pe relaţia Deva – Bucureşti Nord, şi-a întrerupt deplasarea.

UPDATE 11:30 – Vântul creează probleme în traficul feroviar! Sunt afectate în special trenurile care circulă de la Timișoara, Arad și Vatra Dornei spre București.

Întârzierile garniturilor care trebuie să sosească în Gara de Nord din Capitală sunt cuprinse între 30 și 330 de minute.

Nici trenul InterRegio București – Timișoara nu va ajunge la timp. Acesta are deja o întârziere de peste 115 minute.

Totodata, garnitura București – Budapesta este oprită în staţia Zam si are deja o întârziere de mai mult de 500 de minute, după acum ne-a transmis reporterul Radu Șofran.

În total, 12 trenuri de călători staţionează din cauza deranjamentelor la sistemul de alimentare cu energie.

UPDATE 10:30 – Echipele de intervenție acționează în teren pe 4 secții de cale ferată de pe raza regionalelor Craiova și Timișoara pentru remedierea deranjamentelor înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică: Valea Sadului – Lainici, Lunca Budieni – Bărbătești, Valea Cernei – Turnu Severin și Vărădia -Săvârșin, unde nu există tensiune în firul de contact, din cauza copacilor căzuți pe calea ferată.

————————————-

Aproximativ 200 de călători sunt blocaţi într-un tren între staţiile Topleţ şi Valea Cernei din judeţul Caraş-Severin.

Mai multe crengi de copac au căzut peste firul de înaltă tensiune şi l-au rupt astfel că trenul care se deplasa pe relaţia Timişoara – Bucureşti nu mai poate avansa.

De asemenea, două trenuri în care se află aproximativ 160 de călători şi-au întrerupt deplasarea.

Trenul Curtici – Bucureşti staţionează aproape de staţia Gara Vărădia, iar garnitura Bucureşti – Budapesta este oprită în staţia Zam.

De asemenea, trenul InterRegio 1822, care se deplasează pe relaţia Arad – Bucureşti Nord, este oprit în linie curentă între staţiile CF Budieni şi Copăcioasa, în judeţul Gorj.

Poliţiştii precizează că nu sunt anunţate porturi sau aeroporturi închise.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.