Doar atât s-a putut

România a pierdut şi finala mică cu Olanda 20-24 de la Campionatul European din Franţa şi a ratat podiumul. Naţionala României rămâne astfel cu amintirea medaliei de bronz cucerită în 2010, medalie câştigată cu antrenorul Radu Voina, care aducea în lot aproape 90 la sută din echipa Olchimului de la acea vreme.

Echipa antrenată de Ambros Martin nu a reuşit să facă faţă ritmului impus în prima repriză de nordice, care au făcut tot ce au vrut cu apărarea noastră. Nici atacul nu a mai strălucit, apărarea agresivă a nordicelor anihilând de multe ori fazele ofensive ale echipei noastre, astfel că prima repriza s-a încheiat la o diferenţă confortabilă pentru olandeze 15-8.
Repriza secundă nu a adus nimic nou, poate doar finalul de meci, când ,,Echipa din ţara lalelelor” a luat piciorul de pe acceleraţie şi ne-a permis să ne apropiem la final la patru goluri 24-20.

Lipsa Cristinei Neagu din echipă după accidentare din meciul cu Ungaria şi-a spus din nou cuvântul, neîncrederea şi lipsa echilibrul psihic punând stăpânire pe fetele noastre.
Cu toate acestea, echipa României a terminat europeanul din Franţa în primele patru şi prinde o calificare meritată pentru mondialul din Japonia din 2020.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.