Românii se întorc acasă de sărbători. Se aglomerează frontierele

În această perioadă, Poliţia de Frontieră suplimentează personalul în punctele de trecere a frontierei.

Mulţi români se întorc din străinătate pentru a petrece câteva zile cu familia, în România.

Cele mai tranzitate puncte de frontieră sunt cu Ungaria şi Bulgaria.

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română şi-a suplimentat numarul angajaţilor la graniţe, astfel încât să se asigure un control eficient şi operativ.

Zilnic, peste 4.000 de poliţişti de frontieră desfăşoară, în această perioadă, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.

În plus, în fiecare punct de trecere  a frontierei se vor crea fluxuri suplimentare de control, pe sensul de intrare sau ieşire din ţară, după caz.

Şoferii au la dispoziţie aplicaţia Trafic On-line ce poate fi accesată pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro.

Aceasta prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

Cât privește aeroporturile, cel mai tranzitat punct de trecere aeroportuar a fost, anul trecut, Aeroport Henri Coandă, unde s-au prezentat aproximativ 824.000 de persoane la controlul de frontieră, pentru a intra şi ieşi în/din ţară.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.