Colindătorii au poposit la Muzeul Satului

Weekendul acesta, la Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti” din Capitală, se desfășoară Festivalul de datini și obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou ”Florile Dalbe”.

Intrarea este liberă.

Colindători din toată țara sunt prezenţi la festival.

Astăzi, vizitatorii au posibilitatea să urmărească spectacolul ”O… ce veste minunată!” susţinut de Ansamblul focloric Zestrea Ilfoveană, dar şi concertul de colinde ”Colinde, Colinde…din Muntenia până în Bucovina!”.

Bucureștenii pot găsi, până duminică, la intrarea în Muzeul Satului şi cadouri pentru cei dragi pregătite de meşterii populari.

De la obiecte din piele: genţi, curele, chimire, până la ii, figurine din lemn şi pânză până la sticle cu ţuică, vin sau palincă.

Duminică, pe aleile muzeului va avea loc, de la ora 11.30, Parada obiceiurilor de Crăciun şi Anul Nou.

Programul va continua de la ora 13.00, cu spectacolul ”Asta-i Seara de Crăciun!”

Alaiul măştilor este programat începând cu ora 13.30, iar de 14.00, vor putea fi admiraţi Belciugarii (mascaţii) din Ilva Mare, judeţul Bistriţa Năsăud.

Programul artistic al zilei se va încheia cu Ansamblul de datini şi obiceiuri Tudoreanca, al Căminului cultural Tudora, judeţul Botoşani, care va avea loc de la ora 14.30, la Hanul La barieră de la Muzeul Satului.

 

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.