Stații de încărcare pentru mașini electrice, în parcarea din Parcul Tineretului

Primarul general Gabriela Firea și primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, au inaugurat, astăzi cele 7 stații de încărcare pentru mașini electrice din trei parcări de pe raza Sectorului 4. Este vorba despre începutul unui program de doi ani al Municipalității, în valoare totală de 15 milioane de euro, program în cadrul căruia se vor monta 300 de stații de încărcare pentru mașinile electrice.

”Până la jumătatea anului viitor, vor mai fi amplasate încă 40 de astfel de stații în câteva puncte importante, precum Piața Victoriei, Piața Universității, Obor, Piața Alba Iulia, Piața Operei și Ateneul Român”, a declarat edilul Capitalei.

Costul încărcării este de 1,25 lei plus TVA pe unitate de încărcare, iar plata poate fi făcută de pe orice smartphone, cu ajutorul unei aplicații.

Gabriela Firea a mai afirmat că, în București, sunt înmatriculate doar 900 de mașini electrice, dar este un început timid pentru aplicarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă și a Planului Integrat de Calitate a Aerului.

În context trebuie precizat faptul că inaugurarea de astăzi a stațiilor de încărcare pentru mașini electrice, a avut loc în parcarea amenajată de către Primăria Sectorului 4 pe terenul din imediata vecinătate a Palatului Copiilor. Hotărârea Consiliului Local al Sectorului 4, prin care s-a decis amenajarea parcării, a fost anulată definitiv de către instanță. Astăzi instanța urmează să se pronunțe și asupra Acordului de Mediu pe baza căruia a fost eliberată autorizația de construire pentru parcarea din Parcul Tineretului.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.