Primarul Capitalei a verificat starea gazonului de pe Arena Naţională

Primarul Gabriela Firea a vizitat, astăzi, Stadionul Arena Națională, pentru a verifica stadiul lucrărilor de înlocuire a gazonului.

În acest moment, gazonul de pe stadion corespunde standardelor FIFA și UEFA, a constatat primarul general. Pe 12 noiembrie, s-au luat decizia închiderii Stadionului Național Arena pentru toate tipurile de evenimente, timp de două luni. Această decizie a fost necesară pentru că lucrările, care s-au efectuat în doar o lună de zile, de pe 12 noiembrie până pe 12 decembrie, erau absolut necesare ai nu ar fi putut fi executate în .pe profesionist decât prin sistarea oricăror activități pe stadion. Au avut loc lucrări de supra însămânțare, de fertilizare, de nivelare a gazonului, astfel încât să corespundă și standardelor tehnice, dar să aibă și un aspect normal și funcțional și să nu mai fie nici un fel de problemă, nici cu ceea ce înseamnă condiții tehnice și criterii FIFA și UEFA, dar și cu siguranța jucătorilor. Pentru că  noi trebuie să ne gândim și la sportivi, în special la fotbaliști, pentru că ei joacă aici, trebuie să aibă condiții de siguranță garantate pe o arenă națională, a explicat Gabriela Firea.
Edilul Capitalei a mai spus că își dorește să nu se mai repete astfel de incidente, pentru că nu a fost plăcut să închidă stadionul. Acesta a fost închis pentru două luni, pentru că Municipalitatea a dorit să-si ia măsuri de siguranță, iar specialiștii să nu lucreze cu sufletul la gură și rezultatele să nu fie satisfăcătoare. „Mă bucur că, atât prin insistența noastră, cât și prin implicarea și dăruirea domniilor lor ( a specialiștilor n.r.) au făcut într-o lună ceea ce lejer se putea realiza în douăuni de zile. Totul pentru a redeschide cât mai grabnic Arena și a o reda circuitului competițional”, a declarat primarul general Gabriela Firea.
Ea a mai spus că există, deja, o solicitare, la Direcția de Investiții a Primăriei Capitalei, pentru meciul din 22 decembrie dintre FCSB și CFR.
Gabriela Firea a mai declarat și că fostul contract pentru asigurarea mentenanței gazonului de către FCSB, în cadrul unui barter cu Municipalitatea, în contul meciurilor jucate pe stadion era perfect legal. Acesta a fost, însă, anulat, odată cu demararea cercetărilor de către DNA. Procedurile pentru actualul gazon au fost derulate legal și se află în derulare procedura de achiziție publică pentru un contract de mentenanță a gazonului pe o durată de trei ani, a mai spus edilul șef al Capitalei.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.