Cinema şi muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 13 decembrie

CINEMA

* De astăzi până Duminică 16 decembrie se desfăşoară Festivalul de Film Evreiesc, ajuns la cea de-a VIII-a ediţie, ce prezintă o selecţie impresionantă de opere cinematografice semnate de regizori evrei de renume. Gala de deschidere are loc deseară la Cinema Muzeul Ţăranului, unde, de la ora 18:00 este inaugurată expoziţia „Fusion Israel 70” a pictorului Daniel Zlota, vernisajul fiind urmat de spectacolul Formaţiei de Dansuri Israeliene „Hora” şi de un recital al formaţiei „Bucharest Klezmer Band”, precum şi de proiecţia filmului „Ben Gurion Epilogue” (2016, Israel), în prezenţa regizorului Yariv Mozer.

* La Librăria Cărtureşti (Str. Academiei, nr. 20, la parterul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu), de la ora 18:00 are loc lansarea DVD-ului „SAHIA VINTAGE V: efemere”, prilej cu care este proiectat unul dintre cele 11 filme prezente în această selecţie, recent descoperite la Arhiva Naţională de Filme: „Cum circulăm?”, un exercițiu ludic de virtuozitate regizorală din 1963, dezvoltat pe baza unei comenzi a Direcţiei Generale a Miliţiei Capitalei, ce vorbeşte simultan despre Bucureştii anilor ‘60 şi despre afinitatea regizorului Slavomir Popovici pentru avangarda cinematografică.

* La Cinemateca Eforie, Bucharest Short Film Festival 2018 are în program astă-seară, de la ora 19:00, scurtmetraje de ficţiune.

* Tot de la ora 19:00, la Spaţiul Public European (Str. Vasile Lascăr, nr. 31), în cadrul programului JOIA de film este proiectat documentarul „România neîmblânzită”, produs de studioul Off the Fence în regia lui Tom Barton-Humphreys, despre viaţa naturală fabuloasă ce există la noi: o explozie a sălbăticiei, căminul a nenumărate vietăţi în munţi cu păduri străvechi, apele nesfârșite, toate acestea găzduiesc creaturi de referință pentru bătrânul continent.

MUZICĂ

* Ateneul Român găzduieşte, de la ora 19:00, concertul Orchestrei simfonice a Filarmonicii „Moldova” din Iaşi, dirijat de Junping Qian şi având în program: Trei dansuri româneşti de Theodor Rogalski; Concertul nr. 27, în Si bemol, pentru pian şi orchestră de Wolfgang Amadeus Mozart – solist Stefan Arnold şi Simfonia nr. 9, în Mi bemol de Dmitri Şostakovici.

* Festivalul de Muzică Veche vă propune astă-seară concertul „Ciobanul care şi-a pierdut oile” susţinut de la ora 19:00, în Biserica Anglicană, de formaţie Trei Parale, ce doreşte să renască sonorităţile deosebite şi puternice ale lumii vechii ţărăneşti. Programul este o încercare de a regăsi muzicile pierdute ale Românei pastorale prin doine, balade, cântece şi melodii de joc. Membrii formaţiei vor cânta la felurite fluiere, simple sau mai speciale (caval, tilincă, fluier gemănat), la cimpoi – instrumente legate indisolubil de viaţa ciobanilor – dar şi la drâmbă, ţiteră, cobză, contră, gordună, dobă.

* Tot de la ora 19:00, Mr. Jurjak cântă piese de pe cel mai recent album al său, „Blue Berry”, la ArCuB – Hanul Gabroveni în deschiderea ALT.Crăciun, târgul alternativ de Crăciun sută la sută românesc, organizat de Primăria Capitalei până pe 21 decembrie cu un program zilnic de concerte live şi un târg altfel de fashion, bijuterii, jucării, accesorii şi obiecte de design semnate de artişti locali.

* Luna Amara & Les Nuages susţin un concert acustic, de la ora 19.00, în Clubul Ţăranului.

* În Quantic Club (Şos. Grozăveşti, nr. 82), de la ora 19:00 începe evenimentul „Basarabia Rock Winter” la care participă trupele: The Wax Road, 1000Facez, LEXEM şi Ferrum.

* Începând de astăzi, până Duminică 16 decembrie, Ştefan Bănică susţine tradiţionalele sale concerte de Crăciun de la Sala Palatului, câte unul în fiecare seară, de la ora 19:30. Alături de trupele sale, Rock’n’Roll Band & The 50’S, artistul vă introduce în atmosfera magică a Crăciunului în patru seri pline de emoţie, bucurie şi energie.

* Tot de la ora 19:30, trupa RIT dă un concert la Sala Auditorium a Muzeului Naţional de Artă al României în cadrul căruia lansează albumul „Piaza Rea”.

* Cardinal revine în Expirat Club – Halele Carol cu un concert ce începe de la ora 20:00.

* După un turneu reuşit în Anglia, Lost in 13 cânta în premieră în Bucureşti, de la ora 20:00, în Green Hours.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.