Ședința Consiliului General

Primarul general, Gabriela Firea, propune spre aprobare, în ședința de astăzi a Consiliului General al Municipiului București (CGMB), o nouă rectificare bugetară și acordarea de gratuități elevilor din învățământul preuniversitar la utilizarea mijloacelor de transport în comun de suprafață.

Potrivit proiectului de rectificare bugetară se suplimentează sumele destinate lucrărilor la lăcașurile de cult cu 24,7 milioane de lei, din care pentru Catedrala Mântuirii Neamului se mai alocă încă 10 milioane de lei. Sumele sunt redistribuite în cadrul Administrației Monumentelor ca urmare a nerealizării unor monumente de for public.

Și alocările pentru spitalele din subordinea municipalității ar urma să crească cu 24,8 milioane de lei, ca urmare a contractelor încheiate cu casele de asigurări de sănătate, banii fiind utilizați în special pe medicamente și materiale sanitare.

Bugetul este diminuat cu 81 de milioane de lei la capitolul transporturi, ca urmare a nerealizării unor lucrări de infrastructură cum ar fi străpungere Bd. Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu, Penetraţie Splaiul Independenţei-Ciurel-Autostrada Bucureşti-Piteşti, reabilitare sistem rutier şi linie de tramvai pe Bd. Liviu Rebreanu, Şos. Pantelimon și Şos. Iancului.

Tot la propunerea primarului general, consilierii municipali vor dezbate mai multe proiecte privind acordarea unor facilități financiare. Este vorba despre continuarea programului de acordare a unor vouchere pentru cuplurile infertile, sprijinirea a 100 de medici prin acordarea a 10.000 de lei fiecare pentru pregătirea profesională și acordarea, în anul 2019, a unui număr de 500 de vouchere în valoare de 10.000 de lei fiecare pentru persoane juridice sau fizice, care înfiinţează staţii de reîncărcare rapidă pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in.

Pe ordinea de zi a Consiliului General se mai află și prelungiea valabilitatii Planului Urbanistic General (PUG) până la intrarea în vigoare a noului document urbanistic. Actualul PUG a fost elaborat în anul 2000, a avut un termen de valabilitate de 10 ani, iar de  8 ani se aprobă în Consiliul General prelugirea valabilității sale.

De asemenea, se propune și aprobarea Planului Urbanistic Zonal al sectorului 3.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.