Gabriela Firea: Transportul public va fi gratuit de anul viitor!

Elevii din învățământul preuniversitar și însoțitorii persoanelor vârstnice vor avea gratuitate la transportul public de suprafață!

Conform unei hotărâri adoptate, astăzi, de către consilierii municipali, elevii din învățământul preuniversitar, clasele I-XII, vor beneficia de gratuitate pentru transportul public de suprafață.

Asta înseamnă că, pe lângă reducerea de 50% oferită de către Ministerul Educației Naționale, Municipalitatea va face un efort bugetar de peste 6 milioane de lei, pentru elevii claselor I-XII, din instituțiile de învățământ de stat sau acreditate.

Foto: adevarul.ro

Conform primarului general Gabriela Firea, nu vor mai exista motive pentru ca elevii să nu ajungă la școală.

De asemenea, se va acorda gratuitate pentru transportul public de suprafață pentru însoțitorii persoanelor vârstnice. În acest moment, pensionarii beneficiază de gratuitate pentru transportul public, dar mulți dintre ei au probleme de sănătate și au nevoie de o persoană care să-i însoțească. Această persoană nu se înscrie în niciuna dintre categoriile de gratuități sau de subvenție.

”Este o practică și în alte capitale europene, precum Viena, Londra sau Dublin”, a declarat primarul general Gabriela Firea.

Este vorba despre însoțitorul din acel moment al persoanei vârstnice, care nu trebuie anunțat dinainte. Cardul gratuit de călătorie al persoanei vârstnice va fi validat de două ori, pentru că însoțitorul să beneficieze de gratuitate, a explicat edilul Capitalei.

Hotărârea Consiliului General al Municipiului București va intra în vigoare la 60 de zile de la aducerea sa la cunoștință publică.

Pe de altă parte, primarul general Gabriela Firea a anunțat, astăzi, că anul viitor, va promova în Consiliul General un proiect de hotărâre pentru introducerea gratuității transportului public pentru toți bucureștenii.

”Această măsură este destinată descongestionării traficului din Capitală, deoarece cetățenii vor renunța la mașina personală, în favoarea transportului public”, a declarat Gabriela Firea.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.