Începem a colinda – colinde tradiţionale la Sala Radio!

Foto: Toma Bonciu

Vă este dor de mirosul de cozonac din casa bunicii, de colindatul cu steaua şi de obiceiurile şi tradiţiile din satul românesc? Lumea plină de farmec a Crăciunului tradiţional, cu datinile şi colindele strămoşeşti, este adusă la Bucureşti prin concertul extraordinar „Începem a colinda”, prezentat duminică, 16 decembrie 2018 (17.00), la Sala Radio.

Devenit o tradiţie Radio România, de 28 de ani consecutiv la Sala Radio, în preajma Sfintei Sărbători a Naşterii Domnului Iisus Hristos, evenimentul aduce la Bucureşti cete tradiţionale din diferite zone ale ţării – Bacău, Cluj, Arad, Gorj, Maramureş, Mehedinţi, Suceava şi Vaslui. Graţie acestor invitaţi speciali, publicul se va bucura de sfintele colinde, datini şi obiceiuri de Crăciun şi An Nou, aşa cum se păstrează ele în vatra satului.

Într-un număr impresionant, peste 200 de persoane din cetele de colindători – copii, tineri şi bătrâni, cu recuzita adecvată (colaci, mere, nuci, cârnaţi, ţuică) – dăruiesc spectatorilor de la Sala Radio momente speciale pe care bucureştenii nu mai au astăzi ocazia să le trăiască de sărbători.

Evenimentul este prezentat de Miruna Ionescu şi Grigore Sâmboan.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.