Cinema şi muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 11 decembrie

CINEMA

* Cinema Muzeul Ţăranului găzduieşte, de la ora 18:30, o proiecţie specială cu premiera „Sunt însărcinată în România”, de Jesús del Cerro, urmată de dezbaterea „Context relaţional şi emoţional al femeii însărcinate”, la care participă şi o parte din echipa filmului. Acest documentar realizat în 2016, ce îmbină interviuri cu peste 40 de femei însărcinate din România şi din Spania, este o radiografie a condiţiei tinerei mame şi a femeii, în general, în timpurile noastre. Filmul scoate la lumină disfuncţionalitatea sistemului de sănătate publică, discriminarea la locul de muncă, lipsa de sprijin din partea societăţii şi a partenerului de viaţă. În ciuda diferenţelor majore de vârstă, nivel de educaţie, ocupaţie sau statut material, gândurile şi dorinţele protagonistelor merg în aceeaşi direcţie. În pofida dificultăţilor reale, fără excepţie, mamele sunt fericite că au ales să dea viaţă copilului lor şi să nu-l avorteze.

* La Cinemateca Eforie, Bucharest Short Film Festival 2018 are în program astă-seară, de la ora 19:00, scurtmetraje documentare, despre drepturilor omului şi de modă.

* În a doua seară a Bucharest Art Film Festival, la Galeria Halucinarium (Calea Giuleşti, nr. 14, et. 4), de la ora 19:00 este proiectat documentarul „Rijksmuseum” de Oeke Hoogendijk, despre renovarea muzeului din Amsterdam şi războiul de 10 ani între directorul muzeului, curatori, politicieni, arhitecţi şi designeri.

* Azi şi mâine, Cinema Elvira Popescu găzduieşte Festivalul Filmului Kazah. În prima seară, de la ora 19:30 rulează drama „Amre”, regizată de Jeff Vespa, ce prezintă un fragment din viaţa extraordinară a artistului Amre Kashaubaev, supranumit „Adevărata voce a stepei”. Tânăr cântăreţ de muzică populară dintr-o mică localitate kazahă, acesta călătoreşte la Paris pentru a participa la o competiţie muzicală în cadrul Expoziţiei Internaţionale din 1925. Pe drum, îl cunoaşte pe faimosul compozitor şi muzician american George Gershwin, cu care leagă o prietenie pe cât de frumoasă, pe atât de neaşteptată.

MUZICĂ

* Corul de Copii Radio, acompaniat la pian de Magdalena Faur şi dirijat de Răzvan Rădos, susţine un recital de 60 de minute ce cuprinde cele mai cunoscute piese corale româneşti dedicate Centenarului României, colinde româneşti şi internaţionale, cu prilejul lansării expoziţiei virtuale România 100 – Eu aleg România, ce are loc de la ora 18:00, la Bucureşti Mall – Vitan. La acest eveniment, organizat de Radio România Regional pentru a marca 100 de ani de la făurirea României Mari şi 90 de ani de la înfiinţarea Societăţii Române de Radiodifuziune, vor participa personalităţi ale vieţii culturale româneşti.

* „Christmas Fantasy / O poveste de Crăciun” se intitulează concertul de colinde româneşti şi cântece internaţionale de Crăciun susţinut de Corul Academic Radio alături de un  Cvintet de Suflători, sub bagheta dirijorului Ciprian Ţuţu, de la ora 19:00, la Sala Radio.

* Stagiunea „SalutCULTURA” se încheie cu Concertul Extraordinar de Crăciun, susţinut de Orchestra Simfonică Bucureşti, dirijată de Maestrul Jin Wang, de la ora 19:00, la CinemaPro.

* Festivalul de Muzică Veche continuă cu concertul „Bazar. Cântări din veacul al XIX-lea”, primul din seria „România. 100 de minute”, pe care formaţia „Trei parale” îl dă, de la ora 19:00, la Muzeul Nicolae Minovici (Str. Dr. Minovici Nicolae, nr. 1).

* La sala mică a Ateneului Român, Stagiunea de marţi seara are în program, de la ora 19:00, un recital cameral susţinut de soprana Amelia Stoicescu acompaniată la pian de Cezara Petrescu, de pianistul Robert Creimerman şi de tenorul Adrian Dumitru acompaniat la pian de Fernanda Romila.

* Strauss Festival Orchestra Vienna prezintă, de la ora 19:30, la Sala Palatului, pentru al zecelea an consecutiv în România, spectacolul „Vienna Classic Christmas”, cu participarea extraordinară a sopranei Irina Iordăchescu.

* Poveste de Crăciun se intitulează concertul de Colinde dat de Lilly Drumeva O’Reilly, de la ora 20.00, în Clubul Ţăranului.

* Tot de la ora 20:00, în Green Hours jazz-café începe concertul de muzică improvizată „We Are OUMUAMUA”, în cadrul căruia chitaristul Sian Brie (RO) şi percuţionistul Michael Griener (DE) se întâlnesc pentru prima dată.

* În Control Club, de la ora 22:00 începe un concert Balkan Taksim, în cadrul căruia are loc şi proiecţia episodului 1 din seria Vagabond Sessions, în care această formaţie a fost urcată într-un tren InterRegio unde călătorii au avut o mică surpriză…

* Formaţia Pindu cântă, de la ora 22.30, în Berăria H,  în cadrul unei serate machedoneşti.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.