„Bucharest Start-up City”: bani pentru noi afaceri!

Primarul general, Gabriela Firea și preşedintele Consiliului Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii, Florin Jianu, au semnat, astăzi un protocol de colaborare pentru implementarea programului „Bucharest Start-up City”.

Programul va consta în acordarea a 200 de granturi a câte 50 de mii de euro pentru antreprenorii care doresc să pornească o nouă afacere.

„Bucharest Start-up City” va fi finanțat de Primăria Capitalei, de la bugetul local, cu 10 milioane de euro și va fi implementat de Consiliul Național al IMM-urilor.

Atât Florin Jianu, cât și Gabriela Firea au subliniat că noile bussiness-uri vor putea fi din cele mai diferite domenii, de la IT și industrii creative, până la servicii sau domeniul sănătății.

Programul vine să suplinească faptul că bucureștenii nu vor avea acces anul viitor la finanțare în cadrul programului național „Start-up Nation”, ceea ce ar fi o greșeală, deoarece Bucureștiul produce 25% din PIB, iar anul trecut, din 8.000 de proiecte finanțate prin „Start-up Nation”, 3.000 au fost ale bucureştenilor, a explicat edilul Capitalei.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.