Cinema şi muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 10 decembrie

CINEMA

* Cinemateca Eforie găzduieşte, până pe 14 decembrie, Bucharest Short Film Festival 2018. Deseară, de la ora 19:00, rulează 5 filme din secţiunea studenţească  („Thicker than Water de Laras Reinstar din Olanda, „Up and Arise” de Raanan Berger din Israel, „Skinache” de Jos van Meerveld din Olanda, „Almost Everything” de Lisa Gertsch din Elveţia, „The Tree” de Hava Mukhiyeva din Rusia) şi 3 din cea de Music Video („Harp” de Staffan Gnosspelius din Marea Britanie, „Roppongi Boys Jet Lagz” de Bartek Kalinowski din Polonia, „Metamorphosis” de Katharina Ziemkus din Germania).

* La Galeria Halucinarium (Calea Giuleşti, nr. 14, et. 4), de astăzi până miercuri  12 decembrie se desfăşoară cea de-a III-a ediţie a Bucharest Art Film Festival (BAFF) organizat de Asociaţia Docuart. În prima seară, de la ora 19:00, este proiectat filmul american „Falsificatorul”, realizat de Sam Cullman şi Jennifer Grausman, ce spune povestea unuia dintre cei mai prolifici falsificatori de artă din istoria Americii.

* New York Portuguese Short Film Festival, primul festival de scurtmetraje portugheze din Statele Unite, revine la Bucureşti, la Cinema Elvira Popescu, unde astă-seară, de la ora 19:00, sunt proiectate 13 filme.

* La Institutul Balassi al Ungariei, de la ora 19:00 are loc o proiecţie cu filmul „Un prinţ şi jumătate”, urmată de discuţii cu regizoarea lui, Ana Lungu şi cu unul dintre protagonişti, István Téglás, ce apare pe ecran alături de Marius Manole şi de co-scenarista Iris Spiridon.

MUZICĂ

* Primăria Capitalei prin Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucureşti (CSMB), organizează, de la ora 18:00, la Sala SAVOY a Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, spectacolul – eveniment „Romanţa ne uneşte”, în cadrul Programului Naţional de Concerte dedicat celebrării Centenarului Marii Uniri, iniţiat de Centrul Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanţei” Târgovişte.

* Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” susţine un concert suplimentar, de la ora 19:00, la Sala Auditorium a Muzeului Naţional de Artă al României (Mică a Palatului), în deschiderea turneului naţional extraordinar de Crăciun.

* Festivalul de Muzică Veche vă invită la evenimentul de deschidere din seria București Eclectic, un proiect ce îşi propune să aducă publicul în spaţii artistice neconvenţionale aşa cum sunt atelierele artiştilor contemporani, mizând pe farmecul muzicii vechi de cea mai bună calitate. De la ora 19:30, Raluca Enea interpretează la clavecin o selecţie din repertoriul baroc al secolului XVIII-lea în atmosfera boemă şi creativă a atelierelor din ARTHUB (Str. Theodor Aman Pictor, nr. 38). Mai exact, Artista Elena Andrei deschide publicului atelierul său de pictură şi pictură pe porţelan.

* La Sala Palatului, de la ora 19:30 începe cel mai important eveniment folk al anului, Gala „Om bun” 2018, ce marchează 10 ani de Folk Bun, reunind şi în acest an, într-un spectacol de excepţie, artişti care au făcut istorie în industria muzicală: Nicu Alifantis, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Emeric Imre, Vasile Şeicaru, Victor Socaciu, Mircea Vintilă, Doru Stănculescu, Alina Manole, Andrei Păunescu şi Cătălin Condurache. Spectacolul este prezentat de Felix Crainicu.

* Tot de la ora 19:30, în seria de concerte Jazz Nouveau, în Control Club cântă Andy Sheppard Quartet din Marea Britanie.

* Viorica Pintilie vă invită, de la ora 19:30, la Teatrul Naţional – Sala Pictura, la un concert în care interpretează cele mai îndrăgite melodii americane de pe albumul propriu „Christmas time is here”, împreună cu instrumentiştii: Johnny Bică (pian), Adrian Flautistu (contrabass), Iulian Nicolau (baterie) şi invitatul Sebastian Burneci (trompetă). Este acompaniată, de asemenea, şi de cvartetul de coarde Playthoven, compus din: Alex Marian (vioară), Anca Sinaci (vioară), Luiza Iorga (violă) şi Radu Sinaci (violoncel).

* Adrian Naidin şi invitaţii săi speciali susţin concertul ROCKOLINDE, de la ora 20:00, la CinemaPRO.

* Tot de la ora 20:00, în Quantic Club, Groove Garden, proiect iniţiat de pianistul Sorin Zlat, susţine concertul de jazz „A Funky Christmas”.

* „Days Of Wine And Roses” se intitulează concertul de jazz dat de Maria Răducanu, Krister Jonsson (chitară) şi Michael Griener (baterie), de la ora 20:00, în Green Hours jazz-café.

* Formaţia Holograf dă un special exclusive show în Hard Rock Café, începând cu ora 21:30.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.