”Inimă cu cheiță”, o poveste care cucerește și oamenii mari

Sursa foto: www.jerryjenkins.com

O carte pe care nu ar trebui să o lăsați necitită în această iarnă, mai ales dacă v-a placut ”Alice în Țara Minunilor” dar și ”Micuța Dorrit”, este ”Inimă cu cheiță” scrisă de Peter Bunzl si apărută în traducere românească la editura Corint.

Personajul principal al cărții este Lilly Hartman, fiica unui savant și inventator de renume John Hartman. Ea duce o viață liniștită chiar dacă mai face câte o șotie din când în când, tulburând rutina vieții liniștite a pensionului. Aceasta fusese trimisă de tatăl ei pentru a învăța bunele maniere. însă vestea că atât dirijabilul în care se afla tatăl s-ar fi prabușit, iar John Hartman, părintele lui Lily, mare inventator este și el dispărut.

Sursa foto: The Mindful Word

Lily este luată acasa de Madame Verdigris, fosta ei guvernantă devenită acum tutore, de care Lily va trebui să asculte. Ajunsă acasă nimic din ce știa Lily nu pare să fi rămas la fel. Madame Verdigris se poarta urât cu ea și o anunță că vor trebui să renunțe chiar și la conacul în care locuiau. Tatăl ei fusese un inventator de renume care a trebuit să plece din Londra și să se refugieze undeva la țară pentru a lucra liniștit la invențiile lui. Acestea sunt niște automate umanoide pe post de bucătar, grădinar, îngrijitori de tot felul dar și animăluțe mecanice precum vulpoiul Malkin.

Acesta din urmă a supraviețuit prăbușirii dirijabilului în care se aflase tatăl lui Lily, iar acum o caută pe fetiță pentru a-i înmâna o ultimă scrisoare de la tatăl sau. Dar și pe urmele lui Malkin se află o mulțime de indivizi dubioși care, culmea, sunt buni prieteni cu Madame Verdigris.

Aceștia reușesc chiar să îl rănească pe Malkin. Numai că vulpoiul mecanic va fi salvat de un baiețel, Robert, și reparat de Taddeus, tatăl lui, un ceasornicar vestit și bun prieten cândva cu tatăl lui Lily.

Lily între timp evadează de sub supravegherea femeii care se autointitulase ”tutore” al ei. Toate acestea i se întâmplau din cauza unei invenții de mici dimensiuni a tatălui sau care putea schimba soarta întregii omeniri.

Ea va fi ajutată de Robert și de aici va începe o adevărată aventură în care haosul și misterele abundă, dar pe care vă las să le descoperiți singuri atunci când veți citi cartea. Vă garantez că nu o veți lăsa din mână până când nu veți întoarce și ultima pagină.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.