Cinema, muzică şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 7 decembrie

CINEMA

* Festivalul Internaţional de Film Studenţesc „CineMAiubit” mai are astăzi 3 proiecţii la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” din Bucureşti (UNATC), sala Atelier: calupurile 6 şi 7 din competiţia de film de ficţiune sunt programate de la ora 17:00 şi, respectiv, de la ora 20:00. Ambele proiecţii sunt urmate de sesiuni de dialog cu realizatorii filmelor prezenţi. De la ora 23:00 rulează filme prezentate în cadrul Festivalului SUPER al liceenilor.

* În Control Club, de la ora 20:00 începe un cine-concert care s-a bucurat de o apreciere internaţională fiind prezentat în ultimii 4 ani pe scene din Viena, Berlin, Praga, Oslo, Lyon, Riga şi Budapesta. Este proiectat cel din urmă film mut al avangardei sovietice, „Fericirea”, realizat în 1934 de regizorul A. Medvedkin, cu o coloană sonoră interpretată live de duo-ul Karpov not Kasparov.

MUZICĂ

* Concertul din această săptămână al Orchestrei Naţionale Radio este dirijat, de la 19:00, la Sala Radio, de americanul Ryan Bancroft, care a câştigat în acest an Premiului I şi Premiului Publicului la Concursul Malko, organizat la Copenhaga de Orchestra Simfonică Radio Daneză. Invitat special al serii este şi violonistul român Sergiu Năstasă, stabilit de mulţi ani în Grecia, unde este membru fondator şi concertmaestru al Orchestrei de Cameră „Armonia Atenea” (Orchestra Prietenilor Muzicii din Atena) şi membru fondator al Kyklos Ensemble. În program: Concertul în mi pentru vioară şi orchestră, op.64 de F. Mendelssohn şi Simfonia nr. 6 în si – „Patetica” de P. I. Ceaikovski.

* Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, susţine, de la ora 19:00, al doilea concert al săptămânii, încadrat în seria celor dedicate Centenarului la Ateneul Român, sub bagheta dirijorului Christian Badea şi având în program: Uvertura „Carnavalul roman” de Hector Berlioz, Simfonia spaniolă pentru vioară şi orchestră de Edouard Lalo – solist David Grimal, „Marea” de Claude Debussy şi Bolero de Maurice Ravel.

* Pe scena Târgului de Crăciun din Piaţa Constituţiei deseară susţin concerte: Dimitri’s Bats (de la ora 18:00), Keo & Band (de la ora 18:55), Antract (de la ora 19:50) şi Bere Gratis (de la ora 21:00).

* Horia Brenciu aniversează 25 de ani de carieră printr-o serie de 3 concerte extraordinare, pe care le susţine în acest week-end, de la orele 20:00, la Sala Palatului, alături de HB Orchestra şi invitaţii săi.

* Trupa Irfan din Sofia revine în Quantic Club, pentru a-şi promova cel mai recent material discografic, într-un concert ce începe de la ora 20:00.

* Tot de la ora 20:00, formaţia Oxigen susţine un concert în Clubul Ţăranului, precedat de lansarea antologiei aniversare „Zece dintr-o sută – Cartea sunetelor”, ce are loc de la ora 18:00.

* De la ora 22:00, în Pavilionul 32 al Goethe Institut (Calea Dorobanţi, nr. 32) are loc Party Pearls of Game Music, cu Patric Catani şi Minus. Un eveniment conex la Bucharest Gaming Week.

SPECTACOLE

* Teatrul Naţional Radiofonic pentru copii lansează, de la ora 17:00, în mansarda librăriei Cărtureşti Verona, spectacolul în premieră absolută „Andilandi – Călătoria lui Vlad în Celălalt Tărâm” de Sînziana Popescu. Adaptarea radiofonică şi regia artistică: Mihai Lungeanu.

* La Opera Naţională, de la ora 18:30 are loc o reprezentaţie cu „Don Carlo” de Giuseppe Verdi, în montarea lui Mario De Carlo. În distribuţie: Adrian Dumitru, Dragana Radakovic, Dragoljub Bajic (din Serbia), Ionuţ Pascu, Ljubica Vranes, Marius Boloş, Iustinian Zetea, Mădălina Barbu, Andrei Lazăr, Andreea Novac. Dirijor: Tiberiu Soare.

* La Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”, (Str. 11 Iunie, nr. 41) de la ora 19:00 are loc avanpremiera spectacolului „Fotograful Unirii”, de Denis Dinulescu, în regia lui Felix Crainicu, ce prezintă povestea fotografului Samoilă Mârza, cel care a realizat singurele 6 fotografii existente de la momentul unirii din 1918. În distribuţie: Vlad Linţă, Dorin Enache, Cezara Munteanu. Premiera are loc mâine, de la aceeaşi oră.

* Muzeul Municipiului Bucureşti vă invită la spectacolul „Seară de iarnă” susţinut, de la ora 19:00, la Casa Filipescu-Cesianu, de actriţa Irina Movilă, violoncelistul Andrei Cavassi şi Lorena Sanda – voce.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.