Amintiri despre căldură din „Epoca de Aur”, în Drumul Taberei și Militari

”Ce facem dacă problema căldurii se soluționează abia la primăvară”, întreabă un locatar din Drumul Taberei? „Până atunci stăm cu cuptorul pe gaze pornit și cu radiatoarele în priză riscându-ne sănătatea”, vrea să știe domnul în cauză.

El spune că „de când a început sezonul rece și temperaturile s-au apropiat de 0°C, în mai multe blocuri din cartierul Drumul Taberei și Militari calorifelele abia dacă sunt un pic călduțe, de la jumătate în sus, iar în rest aproape reci”.

Este vorba despre blocurile Z de pe Drumul Taberei 25-27, blcurile E, de pe Alea Bistra de lângă benzinăria Petrom Favorit, blocuri de la Piața Drumul Taberei etc.

„Eu, ca de altfel toate apartamentele din blocul Z 33 și Z-urile învecinate, de vreo două-trei săptămâni, am 17-19°C în casă, în funcție de cât de frig este afară. Președintele și administratorul ( asociației de proprietari n. r. ) au fost, acum o săptămână, în audiență la RADET Sector 6, dar nu s-a rezolvat nimic. Presiunea cu care pleacă agentul de la ei este de 4,1 bari, în loc de minim 5,5, și agentul nu circulă. La fel, temperatura agentului termic care pleacă de la ei este cu 10°C sub cea minimă, adică 55°C, temperatură minimă prevăzută în contractul de furnizare. La fel am pățit și anul trecut și, deși am depus sesizări, tot așa a rămas”, se plânge omul.

El mai spune că situația actuală și temperatura din casă îi aduc aminte de perioada comunismului, când Ceaușescu nu dădea căldură ca să se facă economie, să se plătească datoria externă a țării.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.