Alegerea tratamentului pentru cancerul mamar cu ajutorul unui test de sânge

Un test de sânge, pentru a detecta celulele tumorale, ar putea ajuta la alegerea celui mai potrivit tratament în anumite tipuri de cancer de sân şi, astfel, să îmbunătăţească supravieţuirea pacientelor, potrivit unui studiu clinic prezentat la un congres din Statele Unite.

„Acesta este primul studiu care arată că, folosind aceste informaţii, putem îmbunătăţi supravieţuirea pacientelor”, a declarat pentru AFP profesor Jean-Yves Pierga, şeful departamentului de oncologie medicală la Institutul Curie, unde s-a realizat studiul.

Femeile afectate de un cancer de sân cu metastaze numit „sensibil la hormoni” (cel mai frecvent) sunt tratate adesea cu terapie hormonală, chimioterapie, care produce efecte secundare grave, fiind rezervată pacientelor cu cele mai severe forme. Însă, în prezent, „criteriile care le permit medicilor să evalueze această gravitate și deci alegerea tratamentului rămân vagi”, subliniază Institutul Curie și Universitatea din Versailles Saint-Quentin-en-Yvelines, într-un comunicat.

Potrivit cercetătorilor, „femeile care au fost tratate cu terapie hormonală la recomadarea medicului, dar care au primit în cele din urmă o chimioterapie din cauza ratei crescute de CTC din sânge şi-au crescut şansele de supraviețuire”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.