Nereguli găsite la taximetriștii din Capitală

Poliţiştii rutieri au aplicat 95 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 32.000 de lei, pentru abateri de la normele legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice şi activitatea de taximetrie, într-o acţiune ce a avut loc în perioada 4-5 decembrie, a informat Brigada rutieră a Capitalei.

Au fost reţinute 6 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a şofa, precum şi 15 certificate de înmatriculare, pentru deficienţe tehnice majore.

Totodată, au fost identificaţi 8 conducători de autoturisme care nu deţineau autorizaţie taxi valabilă, dispunându-se măsura complementară a suspendării dreptului de utilizare a autoturismului pentru o perioadă de 6 luni, prin reţinerea certificatului şi plăcuţelor de înmatriculare.

Conform sursei menţionate, poliţiştii au urmărit eliminarea activităţilor ilicite în domeniul taximetriei, verificarea deţinerii documentelor de transport de persoane în regim taxi, verificarea stării tehnice, reducerea numărului de accidente rutiere şi impunerea respectării normelor legale care reglementează activitatea de taximetrie.

Poliţiştii de la Brigada Rutieră recomandă persoanelor care utilizează serviciile de transport în regim taxi să solicite bonul fiscal la finalul cursei și să nu încurajeze activitățile ilicite în domeniu.
Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță rutieră în Municipiul București și pentru descurajarea transportului ilegal de persoane.

Sursa foto: Radu Sofran

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.