Emisiile globale de dioxid de carbon vor ajunge la un nivel record în acest an

Ultimele studii privind încălzirea globală relevă că emisiile de dioxid de carbon din acest an vor fi cu mult mai mari decât în anii anteriori. Șansele de atingere a obiectivului ce vizează limitarea creşterii temperaturii mondiale sub pragul de 1,5 grade Celsius sau 2 grade Celsius devin tot mai reduse.

Arderea cărbunelui în China reprezintă principala cauză a emisiilor de carbon dar si pasiunea Statelor Unite pentru industria automobilelor continuă să aibă impact asupra nivelului emisiilor. Oamenii călătoresc din ce în ce mai departe, consumă din ce în ce mai multă benzină şi petrol. Chiar şi în Uniunea Europeană, conştientă cu privire la impactul emisiilor asupra climei, consumul de petrol a crescut în 2018 cu 4%.

Economia în plină dezvoltare a Indiei, de asemenea, a determinat o creştere cu 5,3% a emisiilor de carbon în acest an. Concomitent cu creşterea emisiilor de carbon au crescut şi investiţiile în surse regenerabile de combustibil, deşi nu la fel de mult precum creşterile de emisii.

Potrivit unui raport publicat de ONU, omenirea ar trebui să opereze o serie de modificări în ceea ce priveşte modul în care consumă energie, călătoreşte şi realizează construcţii, dacă doreşte să îşi atingă obiectivul de limitare a încălzirii globale.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.