Cinema şi muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 6 decembrie

CINEMA

* Festivalul Internaţional de Film Studenţesc „CineMAiubit” are astăzi în program 4 proiecţii la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” din Bucureşti (UNATC), sala Atelier: de la ora 13:00 şi, respectiv, 15:00 rulează scurtmetrajele din grupajele 3 şi 4 ale competiţiei de film documentar;  calupurile 4 şi 5 din competiţia de film de ficţiune sunt programate de la ora 17:00 şi, respectiv, de la ora 20:00. Ambele proiecţii sunt urmate de sesiuni de dialog cu realizatorii filmelor prezenţi.

* La Cinemateca Eforie, în cadrul programului Centenarul României Mari, de la ora 17:30 este proiectată gratuit drama „Viaţa nu iartă”, adaptare după prozele scurte „Întoarcerea tatei din război”,„Moartea tânărului cu termen redus” şi „Câmpia de sânge a Mărăşeştilor” de Alexandru Sahia, regizată în 1953 de Iulian Mihu şi Manole Marcus, cu: Nicolae Praida, Romulus Neacşu, Angela Chiuaru, Emil Botta, Dana Comnea.

* La Cinema Muzeul Ţăranului, de la ora 18:00 este proiectat gratuit filmul documentar „Ce-am făcut 100 de ani…?” de Viorel Costea, în care oameni de cultură şi specialişti de mare valoare îşi prezintă punctele lor de vedere despre cele mai importante momente istorice din aceşti 100 de ani de la întregirea României.

* La Cinema Elvira Popescu, de la ora 19:00 are loc evenimentul „European Cinema Night”, ce include proiecţia, în avanpremieră, a filmului „Zimna wojna / Războiul rece” de Pawel Pawlikowski, câştigătorul premiului pentru cea mai bună regie la Cannes 2018. De o frumuseţe captivantă, această povestea de dragoste este propunerea Poloniei pentru Oscar 2019. Proiecţia este urmată de o discuţie despre acest film cu invitaţi surpriză.

* La Spaţiul Public European (Str. Vasile Lascăr, nr. 31), de la ora 19:00, în cadrul programului JOIA de film are loc o seară de scurtmetraje româneşti organizată împreună cu Hi Film Productions. Sunt proiectate filmele: „Acasă” de Paul Negoescu, „Icre negre” de Răzvan Săvescu, „Lampa cu căciulă” de Radu Jude şi „Marilena de la P7” de Cristian Nemescu.

MUZICĂ

* Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, susţine, de la ora 19:00, primul concert săptămânal, încadrat în seria celor dedicate Centenarului la Ateneul Român, sub bagheta dirijorului Christian Badea şi având în program: Uvertura „Carnavalul roman” de Hector Berlioz, Simfonia spaniolă pentru vioară şi orchestră de Edouard Lalo – solist David Grimal, „Marea” de Claude Debussy şi Bolero de Maurice Ravel.

* Trupa suedeză At The Gates lansează albumul „To Drink from the Night Itself” într-un concert pe care-l susţine în Quantic Club, în deschiderea căruia, de la ora 20:00 cântă W3 4R3 NUM83R5 şi Twist of Fate.

* Tot de la ora 20:00, în Clubul Ţăranului începe concertul aniversar Blackbeers & Friends: 20 years of Irish music.

* Al treilea sezon de concerte BT Live continuă cu cel de-al treilea episod: concertele date de trupele Zdob şi Zdub şi A-C Leonte quartet, de la ora 20:30 în Control Club, unde, de la ora 23:00 muzica este asigurată de Cesar Merveille + Arapu.

* Ligia Hojda dă un recital acustic la UNteatru, începând cu ora 21:00.

* Celebra formaţie Gipsy Kings, cu legendarul Paco Baliardo (co-fondatorul trupei), susţine un concert în premieră, de la ora 21:45, în Berăria H.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.