Ana Maria Popescu a primit titlul de cel mai bun sportiv al anului

Ana Maria Popescu, de la CSA Steaua Bucureşti, vicecampioană mondială la spadă feminin, a fost desemnată cea mai bună scrimeră a anului 2018.

S-a întâmplat în cadrul unei gale de premiere a celor mai buni sportivi, organizată de Federaţia Română de Scrimă.

Ana Maria Popescu a cucerit medalia de argint la Mondialele de scrimă de la Wuxi (China), cea mai bună performanţă a sa în proba individuală a acestei competiţii, şi a ocupat locul 6 la Europenele de la Novi Sad (Serbia).

La tineret (Under 23), performera anului este Maria Boldor (CSA Steaua), medaliată cu argint la CE 2018 de la Erevan (Armenia) în proba de floretă feminin individual, în timp ce la junioare cea mai bună sportivă a fost desemnată Alexandra Predescu, medaliată cu argint la CE 2018 de la Soci în proba individuală de spadă feminin şi vicecampioană mondială cu echipa la CM 2018 de la Verona.

Andrei Păştin (CS Dinamo), medaliat cu aur în proba individuală de sabie la CM 2018 de cadeţi de la Verona, a fost laureatul anului la categoria cadeţi.

În probele pe echipe, laureaţii anului la seniori sunt componenţii echipei masculină de sabie, Tiberiu Dolniceanu, Iulian Teodosiu, Alin Badea şi George Dragomir, locul IV la CE de la Novi Sad şi locul 9 la CM de la Wuxi.

La junioare, echipa de spadă fete, Bianca Benea, Alexandra Predescu, Denisa Barosan şi Zsuzsa Schlier, a cucerit medaliile de argint la CM de scrimă de la Verona.

La categoria cadeţi, echipa de fete spadă, Mihaela Leonte, Andrada Ghica, Talida Enache şi Claudia Durău, a cucerit bronzul la CE de la Soci, la fel ca echipa de floretă fete, Rebeca Cândescu, Emilia Corbu, Andreea Gheorghe şi Karina Vasile, şi echipa de sabie băieţi, compusă din Rareş Ailinca, Andrei Păştin, Elton Dincă, Alexandru Zmău.

La sabie feminin, cea mai bună sportivă este Bianca Pascu (CS Dinamo), locul 10 la CM de la Wuxi.

Laureaţii anului la antrenori, la categoria cadeţi, sunt Emil Oancea (sabie cadete), Petrică Ungureanu (spadă băieţi), Alin Ciuculescu (spadă fete), Mihai Predescu (floretă băieţi), Florin Gheorghe (floretă fete), în timp ce Rareş Dumitrescu, vicecampion olimpic la Londra, a primit un premiu special pentru că l-a dus la aur pe Andrei Păştin.

Sursa: Agerpres

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.