Cinema şi muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 5 decembrie

CINEMA

* Festivalul Internaţional de Film Studenţesc „CineMAiubit” mai are astăzi în program 2 proiecţii la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” din Bucureşti (UNATC), sala Atelier: calupurile 2 şi 3 din competiţia de film de ficţiune, ce rulează de la ora 17:00 şi, respectiv, de la ora 20:00. Ambele proiecţii sunt urmate de sesiuni de dialog cu realizatorii filmelor prezenţi.

* La Cinemateca Eforie, în cadrul programului Centenarul României Mari, de la ora 19:00 este proiectată gratuit drama psihologică „Întunecare”, adaptare după romanul omonim al lui Cezar Petrescu regizată în 1986 de Alexandru Tatos, cu: Ion Caramitru, George Constantin, Remus Mărgineanu, Tania Filip, Emilia Dobrin Besoiu, Vladimir Găitan, Dan Condurache, Florin Zamfirescu.

* În ultima dintre Zilele Filmului Portughez, de la ora 19:00, la ArCuB rulează drama „John From”, realizată în 2105 de João Nicolau, în care Julia Palha o interpretează pe Rita, o adolescentă de bani gata de 15 ani, care, plictisită să-şi petreacă toată vara în oraş, se decide să aibă o aventură cu noul ei vecin, un fotograf care pregăteşte o expoziţie cu imaginile realizate în Melanezia. Însă, ceea ce începe ca o joacă devine o pasiune, iar Rita nu mai poate distinge între realitate şi fantezie.

* La Cinema Elvira Popescu, de la ora 20:00, are loc o proiecţie în avanpremieră a dramei „Dragoste 1. Câine”, cel mai recent film al lui Florin Şerban, cu Valeriu Andriuţă şi Cosmina Stratan. În această primă parte din Trilogia Dragostei, pe care cineastul şi-a propus-o, un pădurar singuratic găseşte în pădure o femeie bătută. O salvează şi încearcă să afle cine e vinovatul. Apoi, cu frică şi furie, începe să o iubească aşa cum gândeşte el că ar trebui iubită o femeie.

MUZICĂ

* La Teatrul Apropo (la demisolul Clădirii FEPER, Bd. Prof. Pompeiu Dimitrie, nr. 8), de la ora 18:30 începe concertul Multumult – Mioritzza, susţinut de Călin Torsan – instrumente ţărăneşti de suflat şi Gherghel Vasile Cristian – electronice.

* În cadrul Festivalului de Muzică Veche, Emilio Villalba şi Sara Marina vă invită să descoperiţi, de la ora 19:00 în Biserica Anglicană (Str. Alexandru D. Xenopol, nr. 2), magia concertelor pe care domnitorul moldovean Dimitrie Cantemir le susţinea la cele mai importante curţi europene.

* La sala mică a Ateneului Român, de la ora 19:00 are loc un recital cameral dat de Ştefania Cîrlan – vioară, Gabriela Florea – violoncel şi Alexandru Burca – pian, având în program: Trio cu pian nr. 4, în mi, „Dumki” de Antonin Dvořak şi Anotimpurile la Buenos Aires de Astor Piazzolla.

* Ducu Bertzi aduce în ajunul Sfântului Nicolae „Poveşti de Iarnă la Dalles”, un concert extraordinar cu câteva dintre cele mai frumoase colinde româneşti cântate la Sala Dalles, de la ora 19:00.

* Tot de la ora 19:00, Killa Fonic îşi lansează cel mai recent album, „Emotiv Munteana” în cadrul unui concert susţinut în Conglomerat (Str. Popa Nan, nr. 82).

* Trupa Coma lansează videoclipul piesei „Icar” într-un concert în Expirat Club – Halele Carol, în deschiderea căruia, de la ora 20:00 cântă Greetings Sugar. În aceeaşi locaţie, de la ora 23:30 începe Cuplet x Drums cu: Lumieux, Livio & Roby, Nu Zău.

* De la ora 20:30, în Quantic Club se desfăşoară a 2-a ediţie a evenimentului „Uniţi sub chitară”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.