Mare grijă la carnea de porc pe care o cumpărați!

Sursa www.banatulazi.ro

Medicii veterinari îndeamnă populația să solicite efectuarea examenului pentru depistarea trichinelozei, înainte de a consuma carnea de porc provenită din gospodăriile individuale.

În plus, bucureștenii sunt sfătuiți să nu cumpere carne și preparate din carne din locuri neautorizate.

ANSVSA asigură efectuarea analizei pentru depistarea trichinelozei în Laboratorul Sanitar Veterinar din strada Ilioara, sector 3.

Din 10 decembrie, programul de lucru al laboratorului este de luni până joi de la 8.30 la 17.00, vineri și sâmbătă de la 8.30 până la 16.30, iar duminică până la ora 14.00

Analiza costă 12 lei.

Examenul pentru identificarea trichinella se mai face și la Insitutul de Igienă și Sănătate Publică Veterinară din strada Câmpul Moșilor, sector 2.

Porcul de Crăciun va fi mai scump, anul acesta, și va fi din import.

Din cauza pestei porcine, crescătorii autohtoni de porci nu au ce vinde.

În aproape toată țara prețurile cărnii de porc au explodat, din cauza pestei confirmate până acum în 18 județe.

Acum, și târgurile unde se vindeau porci vii sunt interzise.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.