Cinema, muzică şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 4 decembrie

CINEMA

* Astăzi începe cea de-a 22-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Studenţesc „CineMAiubit”, devenit o tradiţie a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” din Bucureşti (UNATC), ce se desfăşoară până sâmbătă 8 decembrie. Ca în fiecare an în prima zi este vernisată, de la ora 18:00, expoziţia-concurs de foto şi afişe, la care se adaugă cea de Augmented Reality & Virtual Reality, în Sala BERLOGEA şi Holul de la parterul UNATC. Vernisajul este urmat, de la ora 19:00, la Sala Atelier din cadrul acestei Universităţi, de Ceremonia de deschidere a Festivalului şi de proiecţia primului calup de filme al Competiţiei Ficţiune, însoţită de o sesiune de întrebări şi răspunsuri.

* La Cinemateca Eforie, în cadrul programului Centenarul României Mari, de la ora 18:00 este proiectat gratuit filmul psihologic de război, „Pădurea spânzuraţilor” adaptare după romanul omonim al lui Liviu Rebreanu realizată în 1965 de Liviu Ciulei, care apare şi pe ecran alături de: Victor Rebengiuc, Ştefan Ciubotăraşu, Ana Szeles, Gina Patrichi, Emil Botta, Ion Caramitru, Mariana Mihuţ.

* În a doua dintre Zilele Filmului Portughez, de la ora 19:00, la ArCuB rulează comedia fantasy „Mama ştie mai bine”, regizată de Nuno Rocha, ce are ca personaj principal pe Ana Luísa, care-şi imaginează o altă relaţie cu mama sa, şi, ca urmare, un alt prezent, ce poate deveni realitate prin schimbarea trecutului devenită posibilă.

* La Centrul Ceh, de la ora 20:00, în cadrul programului Fiction Tuesdays puteţi viziona filmul de animaţie „Alois Nebel”, de Tomás Lunák, ce urmăreşte povestea unui dispecer de tren dintr-o mică localitate cehă de la graniţa cu Polonia, bântuit de evenimentele pe care le-a trăit în al Doilea Război Mondial. În 1989, în timpul căderii Zidului Berlinului, Alois ajunge într-un sanatoriu, dar când i se permite să plece, nu mai are slujbă şi nu se poate adapta la noile realităţi sociale şi politice. În acelaşi timp, după ce întâlneşte un străin mut, se găseşte implicat într-o crimă care a avut loc în Polonia.

MUZICĂ

* Muzeul Municipiului Bucureşti vă propune două concerte astă-seară:

– cel intitulat „Seară de Decembrie” şi susţinut, de la ora 18:00 la Casa Filipescu-Cesianu, de soprana Arlinda Morava şi Bucharest Ladies Cvintet;

– de la ora 19:00, la Palatul Suţu, unul dat de studenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti în cadrul Stagiunii Muzicală „Iosif Sava” a Fundaţiei ACCUMM şi având în program cvintete pentru suflători de Vasile Jianu, Ferenc Farkas, Jaques Ibert, ş.a.

 

* La sala mică a Ateneului Român, Stagiunea de marţi seara are în program, de la ora 19:00, recitalul susţinut de pianistul Dragoş Andrei Cantea, care interpretează: „Pe o cale acoperită” (vol. I şi vol. II) de Leoš Janáček şi suita „Tablouri dintr-o expoziţie” de Modest Musorgski.

* „3 F trio – Musica Callada”, trio de jazz din Franţa format din François Couturier, François Laizeau și François Mechali, susţine un concert, de la ora 19:00, la Cinema Elvira Popescu.

* The Mono Jacks cântă acompaniată de o orchestră simfonică, de la ora 19:30, la Grand Cinema & More – Sala Epika din Băneasa Shopping City, în seria de concerte ALTorchestra 100, ce marchează 100 de ani de la Marea Unire prin unirea metaforică a două stiluri muzicale diametral opuse: rock alternativ şi muzică simfonică.

* De la ora 19:45 se face intrarea în Berăria H pentru o seară de chill & chat, muzica fiind asigurată de Miki (ex K-Pital), acompaniată de un band format din Diana Ganea, Norbert Tobias şi „Ursu” Martius Lungu.

* „Petrică are o oaie” se intitulează concertul tradiţional de Moş Nicolae pe care Alexandru Andrieş îl susţine, de la ora 20:00, la UNteatru.

* „Iubirea noastră-i o vioară” este titlul concertului alcătuit integral din piese româneşti, dat de la ora 20:00, în Green Hours Jazz-Café, de Mădălina Petre Quartet, din care mai fac parte: Sorin Spasinovici – violă, Theodor Andreescu – contrabas şi Gabi Matei – percuţii.

* Tot de la ora 20:00, We Singing Colors şi Fine, It’s Pink cântă în Expirat Club – Halele Carol.

* Trupa Unflicted (alternative rock / post-grunge / stoner) dă concert, de la ora 21:00, în Control Club.

SPECTACOLE

* „Zâmbetul din cutie” este titlul spectacolului de Crăciun dat de Gaşca Zurli, de la ora 18:00, la Sala Palatului.

* Sala Polivalentă găzduieşte, de la ora 19:00, spectacolul „Poveste de Crăciun” în regia lui Cristian Mihăilescu, produs de Opera Comică pentru Copii, la care participă artiştii lirici şi baletul Operei, dar şi mulţi invitaţi surpriză!

* Teatrul Odeon prezintă, de la ora 19:30 la Sala Studio, spectacolul – lectură „Memento Mori”, realizat în colaborare cu Institutul Cervantes pe textul autorului spaniol Borja Ortiz De Gondra. Traducere: Florin Galiş. Regia: Andrei Măjeri. Reprezentaţia va fi urmată de discuţii cu publicul, în prezenţa autorului.

CONFERINŢĂ

* Andrei Găitănaru, publicist și cercetător studii patristice susţine, astă-seară, de la ora 19:00, conferinţa „Martori şi Martiri”, în cadrul unei expoziţii sub brandul artistic „Andrei Bălan” deschisă până pe 5 decembrie, la ArCuB – Hanul Gabroveni (Str. Lipscani, nr. 84 – 90).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.