CFR SA va face licitații de peste 500 de milioane de lei, în ziua Ajunului Crăciunului … 

CFR SA va publica două licitații, de peste 500 milioane lei, pentru calea ferată București Nord-Aeroportul Otopeni.
Cele două licitații urmăresc selectarea unui consultant, precum și selectarea constructorului pentru derularea serviciilor de proiectare si execuție lucrări în vederea modernizării liniei de cale ferată București Nord – Aeroport Internațional Henri Coandă București.Prima licitație ce urmează a fi publicată are ca obiect contractarea serviciilor de proiectare si execuție a lucrărilor aferente obiectivului de investiții “Modernizarea liniei de cale ferată București Nord – Aeroport Internațional Henri Coandă Bucurestiy, Faza I: Racord C.F. la terminalul T1, Aeroport Internațional Henri Coanday Bucuresti”.

Valoarea viitorului contract este estimată la 497,38 milioane lei, fără TVA.

Termenul limită pentru primirea scrisorii de exprimare a interesului este 24 decembrie 2018, și, tot la aceeași dată este prevăzută și demararea procedurilor de atribuire.

Data estimată pentru publicarea anunțului de participare este 24 decembrie 2018.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare – POIM.

Criteriul de atribuire va fi cel mai bun raport calitate – preț. Tot în criteriul de atribuire, propunerea tehnică va avea o pondere de 60%, iar prețul ofertei va avea o cotă de 40%.

CFR SA estimează că durata contractului va fi de 14 luni pentru proiectare si execuție lucrări, din care 2 luni proiectare si 12 luni execuție lucrări.  Perioada de garantie va fi de 60 de luni.

Potrivit descrierii proiectului, constructorul ce urmează a fi selectat va trebui să asigure lucrările aferente obiectivului de investiții, lucrări ce constau in proiectarea și execuția lucrărilor în conformitate cu legislația și reglementările tehnice în vigoare.

In cadrul acestui proiect, se vor executa lucrări de infrastructură si suprastructură c.f., lucrari de artă, construcții civile, arhitectură, rezistență, semnalizări feroviare, telecomunicații feroviare. Tehnologiile de execuție vor trebui să țină seama de toate condiționările impuse de avize și de încadrarea în durata contractului.

Cea de-a doua licitație vizează  contractarea serviciilor de consultantă și supervizare a proiectării și execuției lucrărilor aferente obiectivului de investiții menționat.

Valoarea acestui contract este estimată la 6,96 milioane lei.

Anumite cerințe sunt similare cu cele cuprinse caietul de sarcini al licitației pentru proiectare si execuție. Astfel, termenul limită pentru primirea scrisorii de exprimare a interesului este 24 decembrie 2018, și, tot la aceeași dată este prevăzută și începerea procedurilor de atribuire.

Data estimată pentru publicarea anunțului de participare este 24 decembrie 2018.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare – POIM.

Criteriul de atribuire va fi cel mai bun raport calitate – preț. Tot în criteriul de atribuire, propunerea tehnică va avea o pondere de 60%, iar prețul ofertei va avea o cotă de 40%.

Potrivit descrierii proiectului, consultantul ce urmează să fie selectat va trebui să asigure supervizarea de înaltă calitate a lucrărilor de proiectare și execuție, administrarea corectă a contractului de lucrări de proiectare si execuție, cu consilierea CFR SA pe probleme contractuale, asigurarea unui sistem de contabilitate corespunzător și înregistrarea progresului lucrărilor, asistarea CFR SA în planificarea la timp a fondurilor, asistarea  CFR SA în managementul de proiect, monitorizarea și evaluarea activității antreprenorului.

Desigur, intenția de a moderniza calea ferată care face legătura între Gara de Nord și Aeroportul „Henry Coandă” este una cât se poate de lăudabilă. O legătură modernă pe calea ferată le-ar putea permite călătorilor care sosesc cu trenurile in Gara de Nord să acceseze cu ușurință Aeroportul Internațional Otopeni și, cu siguranță, lucrările s-ar putea finaliza cu mult înaintea Magistralei M6 de metrou, ce ar urma să asigure legătura cu același aeroport.

Însă, este foarte curios cum CFR-ul își propune să publice anunțurile de participare la două licitații în valoare de peste jumătate de miliard de lei în ziua Ajunului Crăciunului și tot atunci să primească și scrisorile de intenție ale participanților la procedurile de achiziție publică și să și demareze procedurile de atribuire a contractelor… Oare atribuirea contractelor se va face în noaptea de Revelion … ?!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.