Carbohidraţii ar putea fi cheia longevităţii

Cercetătorii de la Universitatea din Sydney au descoperit că alimentaţia mai slabă în proteine, dar mai bogată în carbohidraţi poate fi cheia longevităţii şi poate preveni demenţa.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că forma generală fizică a şoarecilor hrăniţi cu mai mulţi carbohidraţi şi mai puţine proteine ​​se îmbunătăţeşte, ca şi sănătatea lor mintală. În afară de aceasta, memoria lor este mai bună. Autorii studiului speră că aceste descoperiri vor fi valabile şi pentru oameni.

Rezultatele au arătat pentru prima dată un efect de protecţie pentru creier al dietei cu conţinut scăzut de proteine, dar cu mulţi carbohidraţi, similar celui de restricţie calorică. Acum se ştie că înfometarea prelungeşte viaţa, deşi nu este recomandată.

Dieta bogată în carbohidraţi îmbunătăţeşte starea hipocampusului – acea parte a creierului care este responsabilă pentru învăţare şi memorie. Dieta cu un conţinut scăzut de proteine şi cu o cantitate mare de carbohidraţi nu este o noutate. Locuitorii insulei japoneze Okinawa şi din multe părţi ale Mediteranei mâncau de mult timp în acest fel.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.