Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități

Sursa foto: diez.md

Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, celebrată la nivel mondial în data de 3 decembrie, a fost stabilită de Organizaţia Naţiunilor Unite şi reprezintă un prilej de a reafirma rolul important pe care aceste persoane îl au în societate și în comunitate.

Pentru a marca această zi, Ministerul Muncii, prin Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă şi Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi, organizează la nivel naţional mai multe evenimente care au în jurul lor tema angajării în muncă a persoanelor cu dizabilităţi, având în vedere că promovarea vieţii independente în comunitate constituie o prioritate pentru toate instituţiile din domeniu.

Sursa foto: www.radiooltenia.ro

Astfel, ANOFM va organiza luni, 3 decembrie, bursele de angajare destinate persoanelor cu dizabilităţi ”Pot ce poţi şi tu. Angajează-mă!”. Scopul acestor evenimente este de a facilita conectarea persoanelor cu dizabilităţi la oportunităţi de angajare pe piaţa muncii.

Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, va participa la deschiderea bursei găzduită de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, sector 1, Bucureşti.

Tot luni, Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi va organiza o masă rotundă cu tema ”Perspective în angajarea persoanelor cu dizabilităţi”, în scopul identificării celor mai bune soluţii de integrare pe piaţa muncii a acestei categorii de persoane. Evenimentul va reuni asociaţii de profil, angajatori şi reprezentanţi ai instituţiilor publice. De asemenea, Autoritatea va găzdui şi Gala premiilor de excelenţă în domeniul dizabilităţii.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.